Igor Oros, vlasnik i direktor poznate bjelovarske tiskarske tvrtke Amanita, u ovu sezonu ulazi s novim proizvodom, autorskim kalendarom s bjelovarskim motivima koji će, zahvaljujući svojoj kvaliteti i povoljnoj cijeni, zacijelo postati pravi hit i krasiti velik broj zidova, kako tvrtki tako i obiteljskih domova. Iako se Amanita i ranije bavila izradom kalendara, ali ovoga puta riječ je o autorskom izdanju.
– Riječ je o kalendaru proširenog A3 formata, 31 sa 44 centimetra koji ima 13 stranica. Naš kalendar, za razliku od ostalih na tržištu, predviđa postavljanje logotipa tvrtke, udruge ili nekog drugog oblika organizacije na svaku stranicu kalendara, a ne samo na prvu – pojašnjava Oros dodajući kako je Amanita zadužena za grafičko uređenje kalendara, dok su fotografije autorsko djelo našeg sugrađanina Pavla Tota, aktivnog fotografa iza kojeg su brojne izložbe fotografija. Veleprodajna cijena kalendara iznosi 28 kuna, a rok izrade kreće se između sedam i deset dana.
– Taj rok moguće je i ubrzati, što smo dokazali u poslovanju s brojnim velikim tvrtkama s kojima radimo – govori. Osim autorskog kalendara s bjelovarskim motivima, Amanita je osmislila i autorski kalendar za motoriste specifičan po tomu što su dani u mjesecu raspoređeni u obliku kružnog brzinomjera.
– Posao s kalendarima postao nam je zanimljiv nakon što smo nabavili produkcijski digitalni stroj za tisak koji je trenutno najkvalitetniji u regiji – tvrdi Oros. Osim po kalendarima, Amanita je poznata i po izradi promotivnih materijala poput olovaka, upaljača i slično, ali i kvalitetnom višebojnom tisku na tekstil.