Za liječenje 15-godišnje Adriane Krog koja boluje od cerebralne paralize Bjelovarčani su iskazali iznimnu sentimentalnost te je prikupljeno gotovo pola potrebnog iznosa. No, do potrebnih 75 tisuća kuna još je dalek put, ali Bjelovarsko kazalište se nada da će svojom velikom akcijom ovoga vikenda smanjiti namaknuti dio toga iznosa. Naime, u subotu u prostoru Bjelovarskog kazališta poznata bjelovarska mezzospranistica Martina Đurđević održat će humanitarni koncert sa svojim bendom Loud & Found te sav prihod donirati za liječenje Adriane.

-Priču o Adriani sam pročitala na Facebooku i iznimno me dirnula. Odlučila sam pomoći u skladu sa svojim mogućnostima i nadam se da ću u subotu upoznati Adrianu. Iako me svi znaju kao opernu pjevačicu, sa svojim bendom ću pjevati pop i rock hitove tako da se svi zajedno zabavimo i skupimo što više novaca za našu Adrianu – izjavila je i pozvala sve građane na koncert Martina Đurđević. Također, već drugi dan Bjelovarsko kazalište, čiji je Adriana član, organizira predstavu “Plava boja snijega”, a sav zarađeni novac od ulaznica namijenjen je za Adrianino liječenje.

-Predstavu “Plava boja snijega” održat ćemo u nedjelju 22. listopada u 17 sati. Posebnost ove predstave je što u njoj glumi i sama Adriana, i to princezu Krizantemu. Cijena ulaznice je 50 kuna, a svi članovi Bjelovarskog kazališta će platiti ulaznicu tako da što više skupimo i pomognemo našoj hrabroj prijateljici. Također, pozivam sve građane koji mogu da dođu pogledati ovu fantastičnu predstavu te da na taj način pomognu – izjavila je voditeljica Bjelovarskog kazališta Margareta Fabičević. Inače, Bjelovarsko kazalište je mnogo puta sudjelovalo u raznim humanitarnim akcijama, a ovoga puta sudjeluju za svoju članicu što će izvedbi predstave dati posebnu emotivnu notu. Svi oni koji ne mogu doći na događanja u sklopu kojih se prikupljaju sredstva, svoje donacije mogu uplatiti na račun akcije HR4424840081502004496.