Klub američkog nogometa Bjelovar Greenhorns drugu godinu zaredom organizira humanitarnu akciju -DARUJMO RADOST, IGRAJUĆI SE –   Ove godine pomoć prikupljaju za fizikalnu terapiju i neurorehabilitaciju robotikom petnaestogodišnje sugrađanke Adriane Krog. Adriana boluje od cerebralne paralize i velika želja joj je samostalno hodati. Neurorehabilitacijskom robotikom u Poliklinici Glavić u Zagrebu Adriana će povećati opseg pokreta na donjim ekstremitetima, dobiti bolju aktivnost mišića ruku, smanjiti spazam, poboljšati kontrolu trupa te samostalnije i uspravnije sjediti. Cijena same rehabilitacije kroz preporučeni 8-10 tjedni period iznosi 74.700,00 kuna.

Sama akcija trajati će od 01.09. – 20.11.2017. jer je u planu da Adriana ide na rehabilitaciju za vrijeme zimskih školskih praznika.

KAN Bjelovar Greenhorns će imati nekoliko aktivnosti gdje će prikupljati donacije; revijalna utakmica američkog nogometa 29.09. na bjelovarskom korzu između ekipe bjelovarskih kineziologa i ekipe Bjelovar Greenhorns, te 30.09. na Starom partizanovom igralištu turnir ženskih ekipa (flag football). Obje aktivnosti su uvrštene u službeni program Dana Grada Bjelovara.

Akciji su se pridružili i NK Bjelovar, NK Mladost Ždralovi, RK Bjelovar i ŽRK Bjelovar koji će donirati prihode od prodaje ulaznica jedne svoje utakmice. I.osnovna škola Bjelovar (čija je Adriana učenica) također se uključila u akciju, kao i Taekwondo klub FOX u čijoj će se teretani sakupljati dobrovoljni prilozi.

Na poziv KAN Bjelovar Greenhorns akciji se priključio i poznati hrvatski bend Pravila igre koji će 29.09. povodom Dana Grada od 20 sati održati koncert na paviljonu. Nakon samog koncerta dečki iz benda održat će humanitarno fotografiranje s fanovima, a sav prikupljeni prihod ide za Adrianinu rehabilitaciju.

-Velika nam je čast odazvati se takvim akcijama. Smatram da mi moramo biti primjer mladima i uzor da podržimo takve akcije, jer ipak se radi o liječenju i troškovima liječenja za neurorehabilitaciju robotikom, tako da tu nismo dvojili ni sekunde – rekao je bubnjar pravila igre Goran Belošević.

Račun humanitarne akcije (HR4424840081502004496) pa tko može neka pomogne!