-Kukuriku koalicija zadnje četiri godine sustavno uništava turizam na kontinentu i zatire život u ruralnim krajevima – kazao je u Bjelovaru predsjednik HSS-a Branko Hrg i pri tom oštro prozvao ministra turizma Darka Lorencina zbog raspodjele novca iz programa za turistički nerazvijene krajeve Hrvatske, za manifestacije i tzv. top programe.
– Od osam milijuna kuna 38 posto je završilo u Istarskoj županiji, dok su Bjelovarsko-bilogorska, Koprivničko-križevačka, Varaždinska i Virovitičko-podravska županija dobile svega po dva posto novca. Samo jedan koncert u pulskoj areni je nagrađen sa 900 tisuća kuna, dok su primjerice Špancir fest i Renesansni festival dobili po 200 tisuća kuna i to je sve od značajnijih pomoći kontinentu. U ukupnom omjeru je 75 posto novca završilo na moru,a samo 25 posto na kontinentu iz čega se vidi briga ove vlasti za razvoj kontinentalnog turizma i ruralnih krajeva- kazao je Branko Hrg koji dodatni razlog za ovakvu raspodjelu novca vidi u aktualnim političkim dogovorima uoči Parlametarnih izbora.
– SDP na sve načine pokušava navesti IDS na ostanak u njihovoj koaliciji što se jasno vidi iz ove raspodjele novca Hrvatske turističke zajednice – kazao je predsjednik HSS-a Branko Hrg.