BJELOVAR – Iako je prošli vikend odigrano osmo kolo, međutim, rukometašu RK Bjelovara do kraja prvog dijela prvenstva odigrati će još samo četiri utakmice. Biti će domaćini Vidovcu i Osijeku, dok u goste putuju Virovitici i Prelogu. Do ovog ‘skraćivanja’ došlo je zbog nove odgode i to utakmice 11. kola koje se je po rasporedu trebalo odigrati 24. studenog i u kojem je Maksimir Pastela trebala gostovati u Bjelovaru.

Međutim, ta je utakmica odgođena zato što je Matija Bilušić, trener Maksimir Pastele, u to vrijeme angažiran kao trener vratara državne reprezentacije tako da zagrebački klub ima pravo na odgodu. Prema dogovoru klubova utakmica RK Bjelovar – Maksimir Pastela odigrati će se 26. siječnja 2019. godine, tjedan dana prije starta drugog dijela prvenstva, dok će se unaprijed otkazana utakmica s Metalcem odigrati 15. prosinca, prvi vikend nakon završetka prvog dijela prvenstva.
Prije tih utakmica pred RK Bjelovarom je 9. kolo u kojem im u subotu u goste dolazi Vidovec. No, osim te utakmice zanimljivost tom kolu daje susret između Virovitice i križevačkog KTC-a, dva kluba koja su izravni konkurenti našim rukometašima u borbi za naslov prvaka. Nakon subote jedan od ta dva kluba otpasti će iz utrke, međutim, trenera Hrvoja Privšeka ta utakmica ne zanima previše.

– Isključivo smo usredotočeni na našu igru i na naše rezultate. Ne zanima nas tko će u toj utakmici pobijediti. Mi imamo svoje ciljeve i svoj uspješni niz koji namjeravamo nastaviti u subotu protiv Vidovca – naglasio je Privšek koji je dodao

Do sada nismo upisali ni jedan poraz, a i u buduće poraza neće biti to jest završit ćemo polusezonu bez poraza i na prvom mjestu! Nema povrijeđenih igrača i svi su naši rukometaši u dobroj formi i u dobrom raspoloženju. Ne podcjenjujemo Vidovec, međutim, mi smo favoriti i nas jedino pobjeda zanima – najavio je trener Privšek novi uspjeh svoje momčadi i ujedno je pozvao sve navijače RK Bjelovara da u subotu dođu u dvoranu i uživaju u rukometu.