Razgovarao: Vedran Cindrić

Hrvoje Cikoja i ove godine uspješno vodi ŽRK Bjelovar koji se posljednjih godina dokazao kao jedna od najboljih ekipa u Hrvatskoj. Nakon sedam odigranih kola, naše rukometašice su ostvarile šest pobjeda te jedan poraz i to od do sada još uvijek nedodirljive Lokomotive.

No, ovaj tjedan prvenstvo se stavlja na stranu i posvećuje se europskim utakmicama Challenge Cupa koje će bjelovarske rukometašice odigrati u petak i subotu (19h) u Dvorani europskih prvaka protiv Alavariuma, ženskog rukometnog kluba iz Portugala.

Još uvijek se sigurno svi zaljubljenici rukometa sjećaju prošlogodišnjih susreta sa švedskim sastavom Kristianstad Handboll kada je najveća bjelovarska dvorana dva dana za redom bila ispunjena do posljednjeg mjesta, no Skandinavke su tada ipak bile preveliki zalogaj za naše rukometašice. Sada se očekuje opet puna dvorana, ali i europski iskorak

-Do jučer smo bili potpuno koncentrirani na prvenstvo gdje smo ostvarili šest pobjeda, a za vikend smo doživjeli prvi poraz od Lokomotive. Dijelimo treće mjesto i zadovoljni smo s ovim dijelom prvenstva, no sada sve to stavljamo na stranu i posvećujemo se Europi – započinje Cikoja. Kaže da je preko interneta pogledao neke utakmice rukometašica iz Portugala.

Igraju na kontre

-Dobra su ekipa, no mislim da nisu u rangu Šveđanki od kojih smo prošle godine ispali. Nalaze se pri vrhu portuglaske lige, igraju im domaće igračice uz dvije Brazilke koje im čine razliku. Nisu toliko visoka ekipa, samo jedna igračica ima 180 cm. tako da preferiraju igru na brzinu i kontre na što ćemo posebno pripaziti – ističe Cikoja.

Kaže da će biti iznimno naporno odigrati dvije utakmice u dva dana, ali da će isto tako biti to teško i igračicama Alavariuma stoga tu ne vidi za nikoga prednost.

-Fizička sprema će biti iznimno važna, a ja mislim da smo mi dobro pripremljeni. Osim toga, ove godine smo iskusniji i vjerujem da ćemo neke pogreške od prošle godine ispraviti. Iako, i Alavarium ima iskustva u Europi. Svake godine igraju Challenge Cup i uglavnom prođu do drugog kola ili ispadnu u prvom. Kada se sve zbroji i sagleda, mislim da imamo dobre izglede da prođemo, pogotovo ako dvorana bude ispunjena kao prošle godine – naglašava Cikoja.

Kaže da je portugalska ekipa bez većih problema prihvatila da se utakmice igraju samo u Bjelovaru.
-Za naš proračun platiti avionske karte do Portugala bi bio veliki zalogaj pa smo im ponudili da se utakmice igraju u Bjelovaru, a da im mi platimo hotel i autobus od zagrebačkog aerodroma do Bjelovara. Oni su pristali na to i mi smo ih zahvalni. No, ako prođemo sigurno da nam u daljnjem natjecanju tako neće izlaziti ususret i da ćemo jednom morati na daleki put – priča nam Cikoja. Kaže da su naše rukometašice u formi i da spremno čekaju susret u petak.

-Pozivam sve ljubitelje rukometa da dođu u petak i subotu u Dvoranu europskih prvaka i da nas podrže kao prošle godine, a mi ćemo sigurno ostaviti srce na terenu. Utakmice se dakle igraju u petak i subotu u 19 sati, a ulaznice se mogu kupiti u Caffe baru Špica, Sinatra i Cappuccino.