Nakon što je jučer portal Bjelovarac.hr ekskluzivno objavio da se sprema smjena Hrvoja Cikoje, trenera prve ekipe Ženskog rukometnog kluba Bjelovar (članak koji možete pročitati ovdje) bjelovarska sportska javnost digla se na noge. U samo dva sata gotovo stotinu komentara čuđenja i negodovanja zabilježeno je na našem portalu. Mnogi će reći sasvim opravdano, jer smijeniti trenera koji niže povijesne uspjehe sa ŽRK Bjelovar i koji se trenutno nalazi na trećem mjestu prvenstvene ljestvice zaista nema uporišta.

No, predsjednik kluba Milan Mateković predložio je Izvršnom odboru da se za trenera prve momčadi dovede trener iz Zagreba, odnosno iz Rukometnog kluba Lokomotiva. Ali, samo par sati nakon objave našeg članka o mogućoj smjeni, pomoćni trener Mihovil Mateković na našem portalu izjavio je da ipak neće doći do smjene te da sve ostaje po starom, a to je ubrzo i potvrdio Izvršni odbor koji je odbio prijedlog predsjednika Matekovića.

Tako da je Hrvoje Cikoja, koji je dobio veliku podršku svojih rukometašica i cjelokupne javnosti ostao na mjestu trenera prve ekipe.

Zašto je uopće došlo do moguće smjene trenera Cikoje koji drži treće mjesto na prvenstvenoj ljestvici očigledno zna samo predsjednik Mateković koji se zbog tog čina iznenađujućeg čina poprilično našao na meti javnosti. (Vedran Cindrić)