BJELOVAR – Posljednjih dana ponovno se podigla velika halabuka oko pružnog prijelaza u Malim Sredicama gdje je često zbog raznih kvarova izvan funkcije bila rampa što je opravdano uzrujavalo vozače i građane. Nedavno su kod tog pružnog prijelaza podignuta dva nova znaka, stop i Andrijin križ zbog čega su mnogi vozači pomislili da se ukida svjetlosno – zvučna signalizacija s polubranicima što bi svakako bio veliki sigurnosni problem.

Jučer smo pričekali prolazak vlaka i uvjerili se da rampa ispravno radi, ali poslali smo i upit Hrvatskim željeznicama u vezi svjetlosno – zvučne signalizacije i novih znakova.

HŽ tvrdi da je znak postavljen nepropisno i nepotrebno

-Poluautomatski uređaj sa svjetlosno-zvučnom signalizacijom i polubranicima na željezničko-cestovnom prijelazu Male Sredice je ispravan i u funkciji je. Postavljanje i održavanje cestovne signalizacije je u ingerenciji upravitelja ceste te stoga molimo da se s upitom obratite njima zbog nepotrebne i nepropisne postavljene cestovne signalizacije (znak STOP i Andrijin križ) – stoji, između ostalog u odgovoru HŽ-a.

Podsjetimo, kod pružnog prijelaza u Malim Sredicama dogodilo se nekoliko prometnih nesreća, a najveća i to sa smrtnim posljedicama dogodila se 2015. godine kada su poginule dvije osobe, a petero ih je teško ozlijeđeno. (vec)