Piše: Vedran Cindrić

BJELOVAR – Danas u Egiptu počinje Svjetsko prvenstvo u rukometu. Hrvatska prvu utakmicu igra u petak, a naši suparnici u skupini će biti Angola, Katar i Japan. Ovo SP će biti obilježeno činjenicom da će se sve utakmice igrati bez gledatelja zbog dobro poznate situacije s koronavirusom, a zbog istog razloga neke reprezentacije poput SAD-a i Češke su otkazale nastup svega nekoliko dana prije početka turnira.

Hrvatska reprezentacija otputovala je na SP bez većih problema, a o šansama naših ‘kauboja’ na ovom SP razgovarali smo s bjelovarskim rukometnim trenerima Hrvojem Cikojom i Josipom Ćirom Pećinom.

-Budući da smo imali velike uspjehe u rukometu, mi smo malo razmaženi po pitanju tih natjecanja jer ako nije finale, onda nije dobro, a konkurencija je uvijek strašna. Ja očekujem medalju jer imamo jaku momčad i nakon što su djevojke napravile to što su napravile na EP uvjeren sam da će tim putem i naši dečki – kaže Cikoja i dodaje.

-Vjerujem u polufinale, a tamo će detalji odlučiti. Jako je teško zbog korone i svega reći tko će biti odličan na SP, ali mislim da će opet iskakati momčadi poput Norveške i Francuske. No, kako je izbornik Šoštarić rekao, ovo SP je improvizacija, a mi Hrvati se odlično snalazimo kada se nešto improvizira tako da zaista vjerujem u dobar rezultat – kazao je trener ŽRK Bjelovar Hrvoje Cikoja.

Josip Pećina, trener RK Bjelovar također kaže da vjeruje u polufinale.
-Imamo jaku ekipu, dobro je vođena i možemo do polufinala, a tamo odlučuju detalji. Neka ti se protivnički vratar razmaše ili promašiš dva penala i eto ga, gubiš finale – kaže Pećina i nastavlja.

-Nikoga ne treba podcijeniti, ali Angola i Japan bi nam trebali poslužiti za dizanje forme, a onda vjerujem da će sve krenuti kako treba. Imamo dobre golmane, pozdravljam povratak Štrleka, a posebno me oduševljava mladi Martinović i vjerujem da bi već na ovom SP mogao puno toga pokazati. Vjerujem da će Lino kao i uvijek dobro posložiti obranu i idemo po medalju – zaključio je Pećina.