Izlaskom Bojane Hribljan, zamjenice bjelovarsko-bilogorskog župana, iz SDP-a, ta je stranka spala na načelnika Općine Dežanovac, Josipa Stjepanovića, no pitanje je trenutka kada će i on vratiti stranačku iskaznicu. Hribljanica je ovog vikenda, nakon podužeg razmišljanja, zaključila da socijaldemokratkinja može biti i bez stranke te će do daljnjega biti nezavisna dožupanica. Za današnji Bjelovarski list kazala je i kako je već dobila nekoliko ponuda za transfer pa je pitanje hoće li ostati nezavisna sve do sljedećih lokalnih ili inih izbora.
Njezin odlazak poznavatelje političkih prilika nije začudio, s obzirom na silna previranja u stranci, a posebice na žestoke unutarstranačke izbore na kojima joj je protukandidat bio Tihomir Jaić. Njegovu pobjedu zasjenile su optužbe da su izbori lažirani, no nacionalni vrh stranke ih je odbio. Upravo to ignoriranje glavni je razlog zbog kojeg će stranačku iskaznicu vratiti i spomenuti Stjepanović.
Odlasci iz stranke, svojevoljni ili iskamčeni, i nisu neka novost na političkoj sceni – dovoljno se prisjetiti, iako na nacionalnom, a ne županijskom nivou, burne rastave Đurđe Adlešič i HSLS-a te Damira Bajsa i HSS-a. No, posljedica tako burnih razvoda je, statistički, pad rejtinga stranke. U ovom konkretnom slučaju, SDP je ostao na tek jednom dužnosniku, i to načelniku koji je već jednom nogom vani, pa ga je nadjačao i sâm HNS sa svojim zamjenikom župana Nevenom Alićem te načelnikom Marijanom Dautancem. Dakako, ako ne računamo dožupane iz redova nacionalnih manjina.