BJELOVAR – Nakon što je na današnjoj konferenciji za novinare SDP na čelu s potpredsjednikom stranke Rajkom Ostojićem podsjetio na nedavne izjave gradonačelnika Bjelovara i predsjednika HSLS-a Daria Hrebaka kako je suradnja s HDZ-om agonija i kako se ne želi izjasniti oko afere putnih naloga njegovog stranačkog kolege, konferenciju za novinare odmah kasnije sazvao je i gradonačelnik Hrebak.

-Drago mi je da SDP-ovci dokaze u najtransparentniji grad u državi, no nije mi drago na što se svodi kamapanja, a to je na povlačenje u baru i mulj, no ja u to ne želim ući. Očigledno sam im trn u oku pa me se toliko spominje – istaknuo je Hrebak te podsjetio na dosadašnje rezultate u Bjelovaru.

-I danas smo otvorili radove vrijedne 12 milijuna kuna u Bjelovaru. Sve škole će biti obnovljene do kraja mandata. Gradimo novi vrtić, povukli smo 150 milijuna kuna iz EU fondova, bivša vlast je započela projekt aglomeracije, ali mi smo ju završili. Radi se stadion, Dom kulture i to Bjelovarčani vide i cijene – istaknuo je Hrebak. Dodao je da želi građanima isporučivati, a ne politizirati.

-Rajko Ostojić je danas izrekao salvu uvreda. Ja želim reći da ga cijenim kao liječnika, ali o politici nema pojma. Da nešto zna, onda bi bio gradonačelnik Zagreba – oštro je izjavio Hrebak i dodao da SDP-u smeta što građanima isporučuje nešto novo i inovativno. Na novinarsko pitanje da li se konačno službeno zna s kim će HSLS na izbore, Hrebak kaže.

-Još uvijek pregovaramo. Razgovaramo s HDZ-om, razgovarali smo i s Fokusom, dakle liberalnom strankom. Imamo neke svoje uvjete od kojih ne želimo odstupiti i vidjet ćemo ubrzo što će biti. Inače, ja sam uvjeren da mogu dobiti veliki broj preferencijalnih glasova, sigurno više od četiri tisuće koliko sam imao zadnji put i uvjeren sam da ću ući u Sabor i od tamo raditi za Bjelovar – zaključio je Hrebak. (V. Cindrić)