Domagoj Sučić i Tomislav Orlić prvog lipnja krenuli su hodajući na epsko putovanje od Vukovara do Dubrovnika. Jučer su boravili u Bjelovaru gdje su posjetili Udrugu za zaštitu životinja ‘Vau-vau’.

-Krenuli smo pješice iz Vukovara, a na kraju ćemo završiti u Dubrovniku. Posjetiti ćemo 35 gradova u svim županijima i prehodati više od dvije tisuće kilometara. Cilj nam je promovirali hodanje kao najzdraviji i najpristupačniji oblik sportske rekreacije, ali i podizati svijest o zaštiti životinja – kaže nam Sučić. Dodaje da će u svakom gradu posjetiti azil za pse gdje planiraju preuzeti po jednog napuštenog psa te do drugog grada pokušati mu naći udomitelja Tako su u azilu ‘Vau-vau’ koji se nalazi u Predavcu preuzeli psa Flokija koji je u azilu već četiri godine i na putu do Koprivnice se nadaju da će mu naći udomitelja. Ako i ne nađu do Koprivnice, pas će s njima putovati sve dok mu ne nađu novog vlasnika.

Inače, ovaj entuzijastički dvojac iz Velike Gorice na veliko putovanje su krenuli sa šatorima i vrećama za spavanje tako da često spavaju na ‘divlje’ iako neće odbiti ničije domaćinstvo.

-Putovanje je naporno, ali mi smo sportaši i izdržat ćemo sve. Prije svega nam je u interesu promovirati zaštitu životinja i sportski način života. Putovanje planiramo završiti 1. listopada u Dubrovniku, a putem se nadamo da ćemo što više pasa udomiti. U Bjelovaru smo se ugodno osjećali kao i u azilu ‘Vau-Vau’, a posebno se zahvaljujemo Anaabeli, Martini, Vesni i Jasni – rekao nam je Sučić. (vec)