Alen Kiđemet, tajnik Športske zajednice Grada Bjelovara, sasvim razumljivo, dao je ostavku dan nakon što je Bjelovarski list objavio prvi članak o, izrazimo se blago, čudnovatim putovanjima tog istaknutog sportskog volontera i člana HSLS-a.

Otkrili smo, podsjetimo, da je sada već bivši tajnik obilazio najudaljenije bazenske komplekse u Hrvatskoj, a relaciju od Bjelovara do Splita i nazad svladao za manje od deset sati, uključujući i razgledavanje bazena. Otkrili smo i da je u tri navrata inspektirao opremu u gradskom odmaralištu u Novom Vinodolskom (koji je pri prvom dolasku preimenovao u Crikvenicu), iako se ta oprema sastoji od stola za stolni tenis i privatnog koša za košarku. Da stvar bude još bizarnija, voditelj odmarališta, Zvonimir Vujić, vrijednog tajnika se uopće se ne sjeća da je bio u Novom Vinodolskom.

Po čijem nalogu je putovao Kiđemet?

Ono što još uvijek nismo otkrili, a od velikog je interesa javnosti, jest po čijem je nalogu tajnik Kiđemet putovao?

Osim novinara, to pitanje postavlja i bjelovarski HNS, koji traži da se o svemu očituje bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

Bjelovarski list, pojašnjavaju iz HNS-a, objavio je članak uz već bivšeg tajnika Športske zajednice Grada Bjelovara Alena Kiđemeta i njegove puteve u Vukovar, Split, Pulu, Rijeku i tko zna gdje, a sve u svrhu upoznavanja sa bazenskim kompleksima tih gradova iako je mogao otići samo do Koprivnice. Po putnom nalogu i izričitoj izjavi predsjednika Športske zajednice Grada Bjelovara Željka Maletića te samog tajnika Alena Kiđemeta proizlazi da je išao po nalogu Grada i da se za sva pitanja obrate Gradu Bjelovaru.

Stoga HNS-LD Podružnica Bjelovar upućuje pitanje gradonačelniku Hrebaku, koji predstavlja Grad Bjelovar, u čemu je smisao slanja tajnika Športske zajednice Alena Kiđemeta od strane Grada Bjelovar na tako daleke i skupe puteve i očito bespotrebne kada je on sam već davno prije dao izjavu da se takvi bazenski kompleksi neće graditi u Gradu Bjelovaru.

Znamo da je Dario Hrebak predsjednik HSLS-a, a Alen Kiđemet istakluti član HSLS-a i član Nadzornog odbora HSLS-a na državnoj razini pa to pitanje bi trebalo biti transparentno razrješeno jer smo mi kao građani potrošili 40.000,00 kuna na putne naloge Alena Kiđemeta, a bivši tajnik imao je samo 1.000,00 kn putnih troškova. Odgovor na to pitanje zanima HNS-LD Podružnica Bjelovar i građane Grada Bjelovara.