ROVIŠĆE – Kulturni centar Rovišće bio je domaćin Redovne izborne skupštine Nogometnog saveza Bjelovarsko – bilogorske županije na kojoj se pored predsjednika biralo i novo rukovodstvo koje će naredne četiri godine voditi Savez, a pored vladajuće strukture birale su se i druge funkcije u Savezu koje su pod ingerencijom Skupštine. Zbog epidemioloških mjera sjednica skupštine ovom je prilikom održana u dvije prostorije, međutim, rovišćanski kulturni centar pokazao je svu svoju ljepotu i funkcionalnost tako da taj dio nije predstavljao nikakav problem.

Skupština je s obzirom na stanje s koronavirusom i na epidemiološke mjere bila nešto ubrzanija nego inače tako da su sva tri izvješća (izvješće predsjednika o mandatnom razdoblju od 2017. do 2021. godine, financijsko izvješće i izvješće Nadzornog odbora) bila unaprijed dostavljena skupštinarima koji nisu imali potrebu za raspravom tako da su sva izvješća jednoglasno usvojena. Odmah nakon toga skupština je dala razrješnice dosadašnjem predsjedniku, članovima Izvršnog odbora, Nadzornom odboru i članovima u skupštini HNS-a, tako da su stečeni svi uvjeti za novi izbor.

Kao i na prethodnoj izbornoj skupštini održanoj prije četiri godine u prostorijama gudovačkog sajma, tako i na ovoj skupštini dileme nije bio. Slavko Prišćan po treći puta za redom izabran je za predsjednika županijskog nogometnog saveza. Pošto nije imao protukandidata izbor je održan javnim glasanjem, a jednoglasnom odlukom svih skupštinara Prišćan je dobio povjerenje da u novom četverogodišnjem mandatu vodi savez i da bira svoje suradnike. Kao i pri izboru predsjednika, tako ni pri izboru novih članova izvršnog odbora nije bilo baš nikakve dileme. Naime, sastav novog Izvršnog odbora uglavnom je ostao isti kako prethodni, što znači kako su skupštinari prepoznali kvalitetu njihovog dosadašnjeg rada i kako vjeruju da će ovaj sastav i ubuduće znati voditi županijski nogomet u pravom smjeru. U Izvršni odbor od 11 članova izabrani su: Slavko Prišćan (predsjednik), Žarko Čanađija (dopredsjednik), Miroslav Gerstner (dopredsjednik), Ivica Željko Beljan, Zdravko Rizman, Tihomir Horvat, Fredi Pali, Đuro Matešin, Željko Ščuković, Išam Gadžo i Marko Ćurić koji je ispred NK Bjelovara izabran umjesto dosadašnjeg člana Josipa Tominca. Kako je HNS najavio mogućnost da će svi županijski savezi ubuduće umjesto jednog davati dva člana u svoju skupštinu, tako je i županijski savez pored Slavka Prišćana, koji će najvjerojatnije biti član Izvršnog odbora HNS-a, za članove skupštine HNS-a izabrao Tihomira Horvata i Renata Radića. Izabran je i novi Nadzorni odbor koji je isto uglavnom ostao isti kao do sada. Za predsjednika je ponovo izabran Miljenko Kurevija, te Jozo Šukan i Renato Radić kao članovi.

Nakon izbora novih, starih, ljudi skupštini su se obratili uvijek rado viđeni gosti, Stjepan Merkaš kao predsjednik Krapinsko – zagorskog saveza i Marijan Kustić koji obnaša dužnost izvršnog direktora HNS-a. Gosti su čestitali na izboru i naglasili kako je HNS do sada prema županijskim savezima izdvojio oko 200 milijuna kuna i da će s takvim vidom pomoći nastaviti i ubuduće.

Imamo obavezu da brinemo o nogometu

– Zahvaljujem skupštinarima na novom ukazanom povjerenju, međutim, prije svega moram naglasiti kako je na svima nama obaveza da vodimo brigu o nogometu na području naše županije. Kroz prošli i pretprošli mandat trudio sam se zajedno sa svojim suradnicima da budem svima na raspolaganju i nadam se da sam bio uspješan. Vrlo je važno da vučemo sredstva iz HNS-a. Do sada smo povukli milijun i sto tisuća kuna za stadion u Bjelovaru i za neke druge terene, a pored toga povukli smo i oko šesto tisuća kuna koja su uložena u komunalnu infrastrukturu na način kako bi motivirali lokalnu samoupravu da po principu pola – pola učestvuju u izgradnji ili obnavljanju svojih nogometni igrališta. Osim toga, već po drugi puta nabavljamo lopte i opremu za naše klubove što je ujedno i veliki doprinos HNS-a. Isto tako, treba naglasiti kako svi članovi Izvršnog odbora i drugih komisija u našem Savezu rade gotovo besplatno, što dovoljno govori koliko su ozbiljni i koliko vole nogomet.