Bjelovarski lađari ponovno su pokazali svoje veliko srce i nenadmašan sportski duh. Nakon što je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak na svojoj Facebook stranici jutros poručio da se sljedeće godine zbog negativne medijske percepcije vjerojatno više neće pojaviti na Maratonu lađa na trošak bjelovarskih poreznih obveznika, vođa bjelovarskih Argonauta Tomislav Smrček Čonč doplovio je na njegov Facebook profil s izvrsnim vijestima!

„Dario Hrebak, bio si dolje i godinama prije nego si postao gradonačelnik i navijao za sve bjelovarske ekipe. Sad kad je Bjelovar najbrojnija sila na Maratonu sa četiri ekipe bilo bi tužno da nema bjelovarskog gradonačelnika. Smještaj te čeka. Argonauti uvijek dobiju par gratis karti za brod tako da smo mirni…

Idemo ove godine po još par zlata da Bjelovar i dalje bude grad rukometa i lađara. Pozz”, poručio je Smrček bjelovarskom gradonačelniku.

I SDP nudi donaciju

Tomislav Smrček tako je poslao već drugi javni sponzor bjelovarskom gradonačelniku. Dan ranije, predsjednik koprivničko-križevačkog SDP-a također se ponudio donirati bjelovarskom gradonačelniku tisuću kuna za ulaznicu na brod s kojeg se prati Maraton lađa, a donaciju je ponudio i predsjedničkom kandidatu Dejanu Kovaču kojemu je Hrebak bio šef izbornog stožera.

Zahvaljujući brojnim donatorima, gradonačelnik Hrebak zasigurno više neće morati posezati u gradski proračun kako bi bodrio bjelovarske lađare na Maratonu, a niti dirati svoju skromnu gradonačelničku plaću od oko 15 tisuća kuna neto mjesečno.