Uz povremene prekide i smrzavanja ekrana te dobacivanja poput ‘Ante, smrzo si se’, ‘šta da stisnem sada’, ‘jel sada bolje’ i slično, održana je prva elektronska sjednica Gradskog vijeća Grada Bjelovara koja će biti zapamćena ponajviše po velikom logotipu HDZ-a.

Naime, predsjednik Gradskog vijeća te gradskog HDZ-a Ante Topalović sjednicu je odlučio voditi iz prostorija svoje stranke. Na sjednici koju bi malo manje upućeni mogli zamijeniti za stranački skup HDZ-a donesene su brojne odluke, a najmanje ih je bilo vezano uz koronavirusom pogođeno gospodarstvo.

Od gradske vlasti očekivalo se ekspresno hvatanje u koštac s neviđenom gospodarskom krizom, no od 17 točaka dnevnog reda, tek je jedna bila direktno vezana uz potporu poduzetnicima.
Poduzetnicima i obrtnicima koji su zbog krize ostali bez prihoda, sada je nužno smanjiti rashode, ali što se tiče Bjelovara, morat će se naoružati dodatnim strpljenjem i pričekati sljedeću sjednicu kada bi se na redu trebao naći i rebalans gradskog proračuna. Do tada, mogu se pouzdati i već izglasane mjere Vlade RH i Bjelovarsko-bilogorske županije koja je rebalansom proračuna osigurala dodatnih 10 milijuna kuna.

Valja istaknuti da je jednoglasno odlučeno da će nova ravnateljica Narodne knjižnice ‘Petar Preradović’ biti Vjeruška Štivić koja je do sada bila voditeljica Dječjeg odjela knjižnice. Jednoglasno je i potvrđena odluka o pripremi projekta podzemne garaže kod gradske tržnice za čiju je izgradnju navodno zainteresiran privatni investitor.