HDZ-ov vijećnik Ivica Vranjić ispričao se za svoju izjavu na nedavnoj sjednici Županijske skupštine u kojoj je usporedio svoje kolege s učenicima s posebnim potrebama. Usto, Vranjić je u javnom priopćenju poslanom u utorak navečer najavio svoje povlačenje iz toga tijela.
„Svjestan pogrješke koju sam učinio svojim nesmotrenim istupom na izvanrednoj sjednici Županijske skupštine, ovim putem još jednom se ispričavam svima koje sam tom prilikom povrijedio. Kao što sam rekao i na samoj sjednici, nije mi bila namjera nikoga vrijeđati i zato iskreno žalim zbog svojih riječi. Posebno mi je žao što se moj istup povezuje s djecom s poteškoćama u razvoju jer mi ni u primisli nije bilo dovoditi ih u bilo kakvu vezu s politikom i političkom borbom u Županijskoj skupštini”, stoji u Vranjićevu priopćenju u kojem ističe kako iskreno žali što je svojim istupom dao priliku članovima vladajuće koalicije okupljene oko župana Damira Bajsa da skreću pozornost javnosti s tema zbog kojih je sazvana izvanredna sjednica.
„Kao moralan čovjek želim spriječiti daljnje negativno eksploatiranje ove teme i zato sam odlučio povući se iz Županijske skupštine”, poručio je Vranjić.