Širi centar Grubišnog Polja bi do kraja godine trebao poprimiti urbani štih, a riječ je o prostoru između Ulica Nikole Šubića Zrinskog i Tina Ujevića, gdje su donedavno bile dvije derutne obiteljske kuće s neodržavanim okućnicama. Grad Grubišno Polje je uložio 520 000 kuna za otkup dviju kuća i uređenje toga prostora koji je očišćen i pripremljen za daljnje uređenje. Prostornim planom je predviđeno da bi tamo trebao niknuti trgovački centar, parkirališta i zelena zonu za što je izrađeno idejno rješenje.
– Idući korak je parcelizacija prostora i raspisivanje javnog natječaja za prodaju tih parcela. Što se tiče trgovačkog centra već postoji načelni interes jednog domaćeg lanca koji bi tu izgradio svoju trgovinu. U tom bi se slučaju otvorila nova radna mjesta za naše sugrađane, a sasvim je moguć rok da se sve dovrši do kraja ove godine i centar otvori svoja vrata – kaže Dalibor Jurina, zamjenik gradonačelnika Grubišnog Polja.
Koliki je stvarni interes ulagača pokazati će javni natječaj za prodaju tih parcela na kojem Gradska uprava očekuje da će vratiti uloženo u uređenje tog velikog prostora kojem će se podariti urbani štih.
– Neka početna cijena će vjerojatno biti 200 kuna po metru kvadratnom tako da ukupno očekujemo da bi od prodaje mogli uprihoditi oko stotinu tisuća eura. Grubišnom Polju trebaju takvi sadržaji i vjerujemo da će taj dio grada brzo doživjeti veliki preobražaj- napominje Jurina.