BJELOVAR – U četvrtak će biti održana sjednica Gradskog vijeća na kojoj će vijećnici odučiti o prijedlozima za dodjelu javnih priznanja Grada Bjelovara.

Jedina bjelovarska tvrtka koja će biti predložena zbog velikih uspjeha na području gospodarstva je Prima Commerce.

Gradskom vijeću za dodjelu Zlatne plakete ‘Grb Grada Bjelovara’ predložit će se Valerija Turk – Presečki, diplomirana povjesničarka iz Bjelovara zbog izuzetnih uspjeha na području znanosti.

Također, članovi Gradskog odbora za dodjelu nagrada predložit će Gradskom vijeću Grada Bjelovara dodjelu Zlatne plakete ‘Grb Grada Bjelovara’ Vjerušku Štivić, odgajateljicu predškolske djece i magistru knjižničarstva iz Bjelovara i to za izuzetne uspjehe na području odgoja i obrazovanja.

Gradski odbor predložit će i Marinka Iličića, diplomiranog politologa i višeg knjižničara za izuzetne uspjehe na području kulture, Petra Rajića za izuzetan doprinos u Domovinskom ratu, zatim Predraga Vuglića također za izuzetan doprinos u Domovinskom ratu, Krešimira Večeka za značajan doprinos na području kulture i Tomislava Vrapca, profesora violine za značajan doprinos na području humanitarnog rada.

Također, predloženi za ‘Grb Grada Bjelovara’ će biti i Atletski klub Bjelovar za izuzetne uspjehe na području sporta, Društvo naša djeca Bjelovar za značajan doprinos na području odgoja i obrazovanja i promicanja dječjih prava kao i Društvo esperantista Bjelovar za značajan doprinos na području kulture. (V. Cindrić)

Foto – arhiva