BJELOVAR – Današnjom, podnevnom projekcijom i dodjelom nagrada završen je 11. Mali DOKUart za koji je ove godine zaprimljeno čak 45 filmova. Stručni žiri u sastavu Damir Čučić, Boris Poljak i Denis Hladiš u iznimno žestokoj i kvalitetnoj konkurenciji odlučio je glavnom Grand Prix nagradom nagraditi film KADSI/NE/SRETAN. Iznimno kvalitetan i hrabar film o nasilju u obitelji napravila je Filmska družina ‘Zag’ iz Zagreba koja je za nagradu dobila 5 tisuća kuna.

Prvu nagradu dobio je film ‘The Seven’ kojeg se napravili ‘Filmski vitezovi’ iz Osnovne škole Grigora Viteza Zagreb. Za prvu nagradu dodijeljeno je 3 tisuće kuna. Drugo mjesto pak osvojio je film ‘Pismo’ Osnovne škole Strahoninec, a treću nagradu film ‘Da ili Ne’ Osnovne škole Katarina Zrinska, Mečenčani. Za drugo mjesto osigurana je nagrada od dvije tisuće kuna, a za treće mjesto tisuću kuna.

Podsjetimo, večeras je u KMC-u veliko finale glavnog programa DOKUarta na kojem možete pogledati film ‘Sibirska ljubav’, a nakon kojeg će biti proglašen i najbolje ocjenjen film ovogodišnjeg DOKUarta. (vec)