Danas (srijeda) je gradonačelnik Dario Hrebak sa svojim suradnicima prezentirao projekt ‘Gradsko oko’ s kojim se nastavlja ideja osuvremenjivanja Grada s novim tehnologijama, a s ciljem da Bjelovar postane ”pametan grad”.

Naime, građanima je od danas pružena mogućnost da pomoću aplikacije Gradsko oko, koja se može ‘skinuti’ s Googlea, svakodnevno mogu sami prijavljivati Gradu određene nedostatke ili probleme koje su uočili. Na primjer, građanin može uočiti puknuće na cesti, pomaknuti šaht ili bilo koji drugi problem te putem aplikacije Gradsko oko poslati fotografiju tog problema. Služba zadužena za Gradsko oko će primiti fotografiju, putem GPS-a locirati lokaciju problema, analizirati u što bržem vremenu te proslijediti nalog nadležnoj službi da sanira taj nedostatak.

-Smart city tehnologija je budućnost i naš cilj o kojem smo pričali za vrijeme kampanje, a danas to i provodimo. Aplikaciju Gradsko oko svaki pametan telefon može imati, a registracija je vrlo jednostavna. Mislim da ćemo s ovime uspostaviti odličnu suradnju između Grada i građana. Svrha svega ja da putem mobitela građani sami mogu uređivati svoj grad na najbrži mogući način. Osim toga, svi posjetitelji tog sustava imat će uvid u svoju prijavu kao i ažurnost rješavanja svakog problema što će i nas požuriti da svaki problem riješimo što prije. Uvjeren sam da se svaka prijava problema može riješiti u roku 48 sati. Također, Građani nam sada putem ovog sustava na najbrži mogući način mogu ukazati na određeni problem, mogu nas usmjeravati pa i kontrolirati brzinu rješavanja tog istog problema – pojasnio je gradonačelnik Hrebak.