Bjelovar će dobiti treće najveće klizalište u Hrvatskoj. Prostirat će se na 500 kvadrata ledene plohe koju će osvjetljavati LED rasvjeta dok će kapacitet klizališta biti 150 osoba –  najavio je jutros gradonačelnik Hrebak u Gradskoj vijećnici te pojasnio detalje projekta.

-U petak, 24. studenog otvorit ćemo klizalište koje će se nalaziti u gradskom parku i koje će biti najveće koje je Bjelovar ikada vidio. Želimo da ljudi, posebno mladi uživaj za vrijeme zimskih blagdana, da ne moraju ići u Zagreb na božićni ugođaj već da se u našem gradu opuste i zabave. Budući da je ovo zaiste jedno posebno klizalište, možda i najljepše u Hrvatskoj jer se nalazi u središnjem parku i staza prolazi kroz drvored što je posebno zanimljivo, vjerujem da će ljudi iz drugih gradova i županija dolaziti u Bjelovar i uživati ovdje – izjavljuje gradonačelnik Hrebak. Dodaje da ovaj projekt ne bi zaživio bez poduzetnika koji su izašli u susret Gradu i prihvatili sudjelovati u ovom projektu.

-Prikupili smo preko 100 tisuća kuna od naših partnera kojima se zahvaljujem. Grad je za ovaj projekt izdvojio 230 tisuća kuna i financijsku konstrukciju smo zatvorili – rekao je Hrebak.

Inače, cijena ulaznice će biti 10 kuna, dok će iznajmljivanje klizaljki koštati 15 kuna. Za najmlađe će cijena biti 5 kuna dok će za vrtiće i osnovnoškolce u jutarnjim satima klizalište biti besplatno. Najavljena je i posjeta profesionalnih hokejaša kao i mogućnost škole klizanja. Ako vremenske prilike dopuste, klizalište će biti otvoreno do sredine siječnja. (vec)