Gradsko društvo Crvenog križa Bjelovar, završio je program “Pomoć u školskom priboru, novoj odjeći i obući” u deset osnovnih škola na području Grada Bjelovara i općina Kapele, Nove Rače, Rovišća, Severina, Šandrovca, Velike Pisanice, Velikog Trojstva i Zrinskog Topolovca.

Riječ je programu koji se provodi od 2008. godine, na način da škole dostave popis učenika koji udovoljavaju osnovne uvjete za dobivanje pomoći, a to su nisko imovinsko prihodovno stanje obitelji, nedovoljna opskrbljenost učenika školskim potrepštinama, priborom, odjećom i obućom, nezaposlenost ili radna nesposobnost roditelja.

– Na taj način 360 učenika je dobilo školski pribor koji se sastojao od bilježnica, omota, tehničke i kemijske olovke, plastelina, škarica, flomastera, vodenih bojica, tempera, drvenih bojica, geometrijskih setova i osatlih školskih potrepština u vrijednosti od 130 po učeniku. Uz sklopu paketa nalazila se i nova obuća također u vrijednosti od 130 kuna po učeniku, a 72 obitelji dobilo je i novu odjeću za svu djecu u obitelji. Ukupna vrijednost programa iznosila je 110 tisuća kuna koje smo djelomično osigurali prikupljenim sredstvima u prošlogodišnjoj akciji “Solidarnost na djelu” te vlastitim sredstvima našeg društva – kazala je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Bjelovar, Vida Maletić.

Gradsko društvo Crvenog križa Bjelovar od svojeg početka djelovanja sustavno radi na pomoći socijalno ugroženim obiteljima, a osobito njihovim najmlađim članovima, kojima je pomoć najpotrebnija sve s ciljem poboljšanja kvalitete života.

-Nastavak provedbe Programa planiramo i u narednim godinama, jer se pokazao kao koristan obiteljima u potrebi i na taj način olakšavamo obavezno školovanje učenika – kazala je Vida Malek pozivajući sve građane da se donacijama uključe u ovogodišnju akciju “Solidarnost na djelu” i tako postanu dio velike humanitarne obitelji.