BJELOVAR – Kada predsjednik Športske zajednice grada Bjelovara pripada HDZ-u, a tajnik iste HSLS-u, izgleda da je teško za očekivati da će se mjesec dana prije parlamentarnih izbora na Gradskom vijeću održati rasprava o sumnjivim putnim nalozima bivšeg tajnika Športske zajednica Alena Kiđemeta (HSLS).

 Naime, na današnjem Gradskom vijeću koje je po prvi put održano u bjelovarskom KMC-u bjelovarska oporba službeno je zatražila da se održi rasprava o sumnjivim putnim nalozima bivšeg tajnika Športske zajednice kojemu je na ime putnih naloga i dnevnica isplaćeno 40 tisuća kuna.

No, predsjednik Gradskog vijeća Ante Topalović (HDZ) i gradski vijećnici na vlasti odbili su njihov zahtjev s obrazloženjem da Grad nije stigao pripremiti materijale za tu temu, iako je ta afera već mjesecima aktualna. Također je naveo da će se rasprava održati na sljedećoj Gradskoj sjednici koja će, treba spomenuti, vjerojatno biti održana nakon parlamentarnih izbora u kojoj bjelovarski vlastodršci HDZ i HSLS idu zajedno na listi u našoj izbornoj jedinici.

No, iako gradski vlastodršci nisu uvrstili u raspravu temu o sumnjivim putnim nalozima bivšeg tajnika Športske zajednice Alena Kiđemeta, brojni oporbeni vijećnici su na aktualnom satu iskoristili priliku da barem pitaju gradonačelnika što se točno događalo s putnim nalozima u gradskoj Športskoj zajednici, tko je odgovoran za putne naloge i tko je bivšeg tajnika Kiđemeta slao da razgledava bazene po Hrvatskoj.

– Naglašavam kako je Športska zajednica neprofitna organizacija kojoj Grad Bjelovar nije osnivač te nije nadležan za njezino cjelokupno poslovanje. Za zakonit proces izdavanja i obračuna putnih naloga Športske zajednice jedino je i isključivo odgovorna ta ista Športska zajednica. Napominjem i kako je od strane revizorske kuće obavljen revizijski uvid u dokumentaciju Športske zajednice Grada Bjelovara za 2018. i 2019. godinu pri čemu nisu utvrđene nepravilnosti u financijskom poslovanju, kao ni u procesu izdavanja i obračuna putnih naloga. Također nadležni gradski Upravni odjel je napravio kontrolu financiranja pri čemu nije utvrdio nikakve nepravilnosti–odgovorio je gradonačelnik Hrebak vijećnicima. (vec)