Smiju li se biciklisti voziti po korzu ili ne, pitanje je na koje ni Bjelovarčani koji svakodnevno prolaze centrom grada neće dati odgovor, a da ne razmisle barem nekoliko sekundi. Naime, gradski oci relativno često mijenjaju svoje stavove o biciklistima – za vrijeme bivše gradonačelnice Đurđe Adlešič čitav grad je, pa tako i korzo, iscrtan mnogobrojnim biciklističkim stazama dio kojih je za vrijeme mandata njezina nasljednika Antuna Korušeca izbrisan uz pojašnjenje da nisu zadovoljavali standarde Ministarstva unutarnjih poslova. Trenutno je, dakle, zabranjeno pedalirati po korzu, no gotovo da i ne postoje biciklisti koji ga se pridržavaju, unatoč kazni od 500 kuna. Razlog tomu rijetke su, gotovo nikakve policijske kontrole pa ispada da se vožnja biciklom po korzu prešutno odobrava.

Ivan Jurčević (HDZ): Staze za invalidska kolica
– Postoji li uopće biciklistička staza na korzu, je li uopće u funkciji? Ne znam. Ma, znate što? Trebalo bi ih sve ukinuti, to je ipak korzo, treba pustiti ljudima da se šetaju. Ima tamo i male djece, njima biciklisti mogu biti opasnost, posebice ako se brzo voze. S druge strane, onima koji koriste invalidska kolica ili ostale sprave za pomaganje pri kretanju, bez obzira imaju li motorni ili neki drugi pogon, treba urediti posebnu stazu da ne smetaju drugima, ali ni da drugi ne smetaju njima.

Marijan Javurek (HNS):Biciklisti nikome ne smetaju
– Osobno smatram da je sve bilo u redu u ono vrijeme kada su staze bile iscrtane, pa mi je i žao što ih više nema, mislim da je to dobro funkcioniralo. Žao mi je što biciklisti nisu dobili svoj prostor jer mi nismo grad u kojemu je jako puno biciklista, toliko da bi oni mogli smetati pješacima, s tim da bi se biciklistima moglo ograničiti kretanje kada su neka događanja. Biciklisti se ionako i sada voze po korzu, a ja ne vidim da nekoga ugrožavaju.

Niko Pinjuh, nezavisni: Nisam baš razmišljao o tome
– Moram priznati da se nisam baš zanimao za tu temu. Što se mene tiče, ne bi trebalo biti biciklističkih staza na korzu.. Ustvari, zašto su uopće ukinute? Doista nisam upućen u tu temu, trebao bih se konzultirati. Ma, znate što, trebalo bi ih ukinuti jer se biciklisti prebrzo voze po korzu i ne paze dovoljno. Korzom se znaju šetati mame s troje djece, pa ne mogu one paziti na njih svo troje ako su djeca u pokretu. Lako je kad su u kolicima, ali kad su na nogama, jednostavno odu. A biciklisti ne paze.

Marija Švub, SDP: Korzo je za pješake
– Mislim da bi bicikliranje po korzu trebalo zabraniti. To je moj stav. Radim pa nemam mnogo vremena za odgovor, no ukratko, zna se što je korzo. Korzo je dio grada namijenjen isključivo pješacima, tamo se šetaju mala djeca, tako da postoji potencijalna opasnost. Nemam ništa protiv biciklista, dapače, no postoje ostali dijelovi grada gdje bi im trebale biti ili već jesu biciklističke staze. Na korzu ne bi trebalo biti biciklista zbog svih onih koji po korzu hodaju.

Ruža Hrga, HDZ: Vrludaju i jedni u drugi
– Korzo je pješačka zona i stoga smatram da se po korzu ne bi trebalo biciklirati. Uostalom, iz dosadašnjeg, pa i sadašnjeg iskustva vidim da se onih označenih staza nisu pridržavali ni pješaci ni biciklisti. Na taj način i jedni i drugi su u opasnosti. Dakle, ja sam za poštivanje pravila. Kada bi postajale jasno označene i prikladne staze i kada pješaci i biciklisti ne bi vrludali, već se kretali unutar svojih staza, tada bih bila za “suživot” biciklista i pješaka na korzu, a ovako nisam.