BJELOVAR – Projekt izgradnje novog bjelovarskog nogometnog stadiona, nakon što je neslavno zaustavljen zbog ogromne razlike između planirane cijene i cijene koju su potencijalni izvođači radova ponudili na javnom natječaju, nastavlja se u potpuno drukčijem modalitetu.

Ministarstvo dalo zemlju

Naime, izgradnja gradskog stadiona prvotno je procijenjena na 14 milijuna kuna, potom je narasla na 20 milijuna kuna, na koliko su procijenjeni troškovi prilikom raspisivanja javnog natječaja, a potom je završila na 29 milijuna kuna, što je bila najniža cijena konzorcija bjelovarskih izvođača radova. Gradska uprava potom je odustala od natječaja, ali ne i od izgradnje stadiona, s obzirom da je za tu namjenu već uvršten novac u gradskom proračunu za ovu i iduću godinu.

No, kako je objasnio pročelnik Ivica Markovinović odgovarajući prošlog petka na pitanja na Aktualnom satu Gradskog vijeća, gabariti stadiona sada se mijenjaju kako bi se „ugurali” u iznos od 20 milijuna kuna. Stadion bi tako trebao biti manje kvadrature, s manje sjedećih mjesta, manje parkirališnih mjesta, manjom snagom zakupljene struje i slično, a da i dalje zadovoljava sve uvjete koje Hrvatski nogometni savez propisuje za Drugu nogometnu ligu, iako je i ta liga nedostižna bjelovarskom nogometnom klubu koji tavori na dnu lige nižeg ranga.

Prvotno idejno rješenje novog stadiona ipak se mijenja

Počeli radovi

No, u priču o nogometnom stadionu valja uglaviti i Ministarstvo državne imovine koje je prije gotovo godinu dana Gradu Bjelovaru poklonilo sedam hektara prostora bivše vojarne Logor, pri čemu bi četiri hektara trebala poslužiti za izgradnju stadiona, a preostala tri za proširenje srednjoškolskog centra.

Uređenje zelenih površina već je počelo, a trebala bi uslijediti izgradnja pomoćnog nogometnog igrališta s umjetnom travom. Vrijednost investicije procijenjena je na 3,5 milijuna kuna, a u Gradskoj upravi očekuju i da će dio troškova financirati Hrvatski nogometni savez. Konkretno, riječ je o umjetnoj travi, za što bi HNS trebao izdvojiti pola milijuna do milijun kuna.