Da je ljeto pred vratima najbolje svjedoči podatak da do početka kupališne sezone u Bjelovaru nije ostalo ni dva mjeseca. Uređenje okoliša i radovi na bazenima u Bjelovaru započeli su proteklih dana, a podsjetimo, Gradske bazene u Bjelovaru lani je na upravljanje i korištenje na rok od pet godina dobio Bjelovarski plivački klub

-Otvorenje bazena predvidjeli smo za subotu, 3. lipnja, a kupališna sezona u Bjelovaru i ove će godine trajati tri mjeseca, možda i nešto dulje. Započeli smo s uređenjem okoliša i pripremama za sezonu, a i za ovo ljeto za građane smo pripremili brojne sadržaje – otkrio je predsjednik BPK-a Marko Mihalinec i dodao da će treninzi za plivače i obuka neplivača krenuti čim završi škola.

-Ove godine imamo sedam trenera, sve magistre i profesore kineziologije, osposobljene spasitelje, a mislimo nastaviti sa svim programima koje smo započeli prošle godine. To podrazumijeva i treninge za rekreativce, škola plivanja i za odrasle, aerobik, noćno kupanje, a planiramo organizirati i natjecanje u odbojci na pijesku. Tu je i vaterpolo, a nadamo se da bi ovog ljeta na bazenu moglo biti i koncerata i raznih drugih kulturnih događaja – kazao je Mihalinec te na ukazanom povjerenju zahvaljuje Gradu Bjelovaru, koji će i ove godine u Gradske bazene investirati značajnu svotu novca.

 Investicijsko održavanje

-U planu je remont kompenzacijskog bazena u sklopu Olimpijskog bazena, točnije riječ je o remontu kanala oko Olimpijskog bazena za što je planirano 75 tisuća kuna s PDV-om. Za sanaciju opločenja malog bazena planirano je 85 tisuća kuna s PDV-om, a za uređenje stropa ugostiteljskog objekta je planirano 40 tisuća kuna s PDV-om. Tu je i remont strojarnice, koji će koštati stotinu tisuća kuna s PDV-om – ističu u Gradu Bjelovaru te dodaju da su uz te četiri kapitalne investicije planirani i radovi uređenja u okviru redovnog investicijskog održavanja poput ispitivanja instalacija, promjene rasvjete u svlačionicama, dezinfekcije, deratizacije i dezinsekcije, za što je planirano 130 tisuća kuna.

-Što se tiče cijene ulaznica, ona će biti kao i prošle godine, za djecu 10 kuna, a za odrasle 15 kuna. Također, prošle je godine Bjelovarski plivački klub raspisao javni natječaj za davanje u zakup ugostiteljskog objekta i objekta za brzu prehranu. Na javni natječaj javila su se dva pravna subjekta, svaki za jedan poslovni prostor. Temeljem provedenog natječaja sukladno gradskim propisima, sklopljen je Ugovor o zakupu sa tvrtkom BAZEN j. d. o. o. za ugostiteljski objekt na rok od pet godina i Ugovor o zakupu sa tvrtkom PROFLAY j. d. o. o. za djelatnost brze hrane na rok od također pet godina – zaključuju u Gradu Bjelovaru.