BJELOVAR – Prve ovogodišnje dvije grupe neplivača proteklog su tjedna završile svojom obukom. Maleni neplivači su savladali sve ono što su njihovi treneri stavili pred njih i time zaslužili svoje diplome koje su ih posebno razveselile. S

ada na red dolaze treća i četvrta grupa koja je s obukom krenula jučer, a 10. kolovoza start će i posljednje dvije grupe. Obuka traje 12 dana, a upisati se mogu mališani više od 120 centimetara te rođeni 2014. godine i stariji.

-Hvala roditeljima na povjerenju, trenerima na trudu i našim budućim plivačima na hrabrosti – istaknuli su iz Bjelovarskog plivačkog kluba čiji trener Matija Novoselec ističe kako je plivanje jedinstvena aktivnost koja više od bilo koje druge tjelesne aktivnosti obuhvaća čitavu lepezu pozitivnih učinaka na ljudsko tijelo.

-Ono izuzetno pozitivno utječe na psihofizičko stanje pojedinca, kao i na recimo kardiovaskularni sustav, a svakako treba istaknuti i terapeutski učinak plivanja. Iznimne su dobrobiti plivanja u fazi rasta i razvoja djece i mladih, odnosno sve do navršenih otprilike 20 godina. U toj dobi je idealno za razvoj koštano-mišićnog sustava, a itekako puno doprinosi, recimo, ispravljanju lošeg držanja što je čest problem kod djece i mladih današnjice. Kako ih voda i kupanje privlače sami po sebi budući da im je zabavno i zanimljivo, odlično je iskoristiti tu visoku motiviranost i samo ubaciti vježbe i treninge sa zadanim programom. Vjerujem da je većina roditelja itekako svjesna da se radi o kvalitetnoj disciplini za njihove malce – naglašava Novoselec.