Piše: Vedran Cindrić

Jutros je u Bjelovaru otvorena Gradska tržnica gdje su bjelovarski poljoprivrednici počeli prodavati svoje proizvode. Na žalost, s otvaranjem tržnice gradski vlastodršci očito su previše požurili pa je tržnica otvorena bez odobrenja Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

-Dobili smo naputke Stožera civilne zaštite RH kako moramo pripremiti Gradsku tržnicu i mi smo to u 24 sata učinili. Tržnica je jutros po naloženim mjerama sigurnosti od zaštite koronavirusa otvorena, no dopuštenje Nacionalnog stožera RH nemamo. Vjerujem da ćemo odobrenje dobiti do kraja dana jer smatram da smo sve napravili kako piše u naputcima – izjavila je Valna Bastijančić – Erjavec, šefica Stožera civilne zaštite Grada Bjelovara i zamjenica gradonačelnika.

-Cilj je smanjiti velike gužve u trgovačkim centrima i da ljudi na našoj tržnici, uz velike mjere sigurnosti, kupuju domaće proizvode. Za manje dućane na tržnici mi kao Gradski stožer možemo sami dati dozvolu da rade. Za tržnicu ne možemo, no otvorili smo ju jer očekujemo odobrenje Nacionalnog stožera tijekom dana – izjavila je Valna Bastijančić – Erjavec.

Inače, mnogi poljoprivrednici u Osijeku su rano jutros došli ispred Gradske tržnice Osijek, no poslani su doma uz obrazloženje direktora gradske tvrtke Tržnice Osijek da još nemaju odobrenje Nacionalnog stožera Republike Hrvatske.

– Da, tržnice nisu počele s radom jer još uvijek čekamo odluku nacionalnog stožera za otvaranje svih tržnica, ona će doći danas u ranim popodnevnim satima, kako imamo informaciju. Najavili smo jučer otvorenje za danas, ali čekale su se mjere, da ih pošalju svi gradovi i općine, pa je možda tu došlo do tegoba. No, rekao bih da nije nikakva šteta napravljena. Kod nas je sve spremno – pojasnio je dožupan Goran Ivanović, šef osječko-baranjskog kriznog stožera za Večernji list.