Stanovnici Zagorske ulice, koji već godinama tijekom iole jače kiše naoružani kantama strepe od prodora fekalnih voda u dvorišta, podrume i prizemlja svojih domova, morat će se naoružati dodatnim strpljenjem. U toj 350 metara dugoj ulici u središtu grada, radovi su, kako pokazuje informativna tabla, započeli u listopadu 2017. godine, no čak niti gotovo dvije godine kasnije nisu došli do svoga dovršetka. Posljednje obećanje o dovršetku radova dao je i sam bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak, obrativši se putem Facebook stranica.

Konačno…

Konačno je na red došla i Zagorska ulica. Vrijednost radova 1,6 milijuna kuna, rok završetka do kraja srpnja – napisao je gradonačelnik Hrebak sredinom lipnja.

Iako se bližimo kraju kolovoza, ne čini se da su radovi u Zagorskoj ulici pri kraju.

Sredinom lipnja gradonačelnik Hrebak pohvalio se i da će do kraja kolovoza završiti radovi u Starim Plavnicama. Projekt je to bivše administracije vrijedan 5,2 milijuna kuna, a posebno je važan za Bjelovarski sajam, tvrtku u 40-postotnom vlasništvu Grada Bjelovara.
Iako će 27. međunarodni bjelovarski sajam na kojemu se očekuje 40-tak tisuća posjetitelja svoja vrata otvoriti sljedeći vikend, cesta u Starim Plavnicima još uvijek nije asfaltirana i bilo bi pravo čudo kada bi radovi završili prije otvorenja. Jedno je sigurno – gradonačelnik Hrebak i ovdje je potpuno promašio datum.

Cesta u Starim Plavnicama još uvijek nije gotova

Uprava Sajma traži rješenje

Posjetitelji jesenskog sajma, na žalost, gotovo sigurno neće moći uživati niti u asfaltu na prilaznoj cesti koja prolazi pored poznato proizvođača stolarije Troha Dila. Rok za dovršetak toga projekta gradonačelnik Hrebak postavio je na – sredinu srpnja.

-Naravno da bismo voljeli da se rokovi koje je objavio gradonačelnik ispoštuju, ali moramo biti pripremljeni i na drugu opciju. U suradnji s prometnom policijom, kao što to radimo i prije svake sajamske manifestacije, organizirat ćemo najoptimalnije uvjete za promet – poručuje direktor Bjelovarskog sajma Davorin Posavac, dodajući kako su radovi na prometnici u Starim Plavnicama trajali i za vrijeme održavanja Proljetnog sajma.

Prilaz Bjelovarskom sajmu od strane Korenova

U političkim kuloarima čak se proširila priča da radovi u Starim Plavnicama i na prilazu Bjelovarskom sajmu kasne zbog narušenih odnosa gradonačelnika s direktorom Sajma koji mu je na prethodnim izborima bio protukandidat. No, koliko god takva teorija bila privlačna gradskoj oporbi, „ruši” je sam gradonačelnik Hrebak koji rokove za dovršetak radova nije promašio samo na onima vezanima uz Bjelovarski sajam, nego i na drugima.