Vizualni identitet nove zgrade bjelovarske bolnice odabrat će građani i to putem online ankete u kojoj mogu birati između tri predložena projektna rješenja, čulo se na tiskovnoj konferenciji u subotu na kojoj su sudjelovali predstavnici Opće bolnice Bjelovar, Bjelovarsko-bilogorske županije, projektanata i izvođača radova.

– Izgradnja nove bjelovarske bolnice najveći je projekt javne namjene u povijesti grada Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije koji će, među ostalim, dati i novu vizuru Bjelovara, građanima smo omogućili da i sami sudjeluju u odabiru pročelja na način da im nudimo tri prijedloga struke, usuglašena sa zahtjevima konzervatora s obzirom da se bolnica gradi u zaštićenoj povijesnoj jezgri – pojasnio je župan Damir Bajs. Građani tako mogu birati između pročelja u smeđoj, bijeloj i plavo-sivoj varijanti, a anketa završava 6. prosinca ove godine u ponoć. Varijanta koja dobije najviše glasova odredit će konačan izgled nove bjelovarske bolnice čiji je dovršetak planiran iduće godine.

Podsjetimo, riječ je o projektu vrijednom 272 milijuna kuna, a obuhvaća nabavu pripremnih i građevinskih radova na izgradnji dnevne bolnice i dnevne kirurgije, Objedinjenog hitnog bolničkog prijama, dizalice topline te sustava za odvajanje otpada. Na međunarodnom javnom natječaju najpovoljnija bila je ponuda križevačke tvrtke Radnik koja je odabrana za glavnog izvođača radova.

Predložene verzije:

  1. Smeđa (beige)

2. Bijela

3) Plavo-siva

Anketu možete ispuniti ovdje