Bjelovarčanka Biba Pacas, koja još od 1993. godine živi u Tripoliju u dalekoj i egzotičnoj Libiji ovih dana nakon više od 20 godina prvi puta posjetila je svoj rodni kraj. Sredinom prosinca u društvu sina vratila se u Bjelovar, a svoj povratak pamtila bi samo po lošemu da nije bilo Bjelovarčana Darija Vujčića. Naime, Biba je prošlog četvrtka u popodnevnim satima izgubila novčanik, prepričava njezin otac, poznati bjelovarski fotograf Miro Pacas, a ne bi to bila toliko velika šteta da joj se u novčaniku nije nalazila autobusna karta za Zagreb, ali i ona avionska za Tripoli. Međukontinentalni letovi, osim što nisu jeftini, svakako nisu no toliko česti. S obzirom da si je Biba sve planove ravnala upravo po tom letu, gubitak novčanika svakako bi joj se izravno reflektirao na život. Biba je po ustaljenom receptu svakoga tko je ikad izgubio novčanik krenula u obilazak mjesta na kojima je prethodno bila, pri čemu su je svojom voljom za pomoći najviše iznenadili u Ljekarni Bjelovar.
Pomogle joj djelatnice Ljekarne
– Kada je spomenula da je možda novčanik izgubila u Ljekarni, dežurna ljekarnica Nada Čokor Gezi odmah se aktivirala kako bi pomogla. Predložila je da pregledaju materijale sa sigurnosnih kamera, pa je zvala tehničara kojemu nije bio problem doći kako bi im pomogeo. Na žalost, ništa ne nije vidjelo, ali stvarno smo zahvalni na volji koju su pokazali u Ljekarni – govori Miro Pacas dodajući kako njegova kćerka niti nakon obilaska svih lokacija na kojima je boravila tog kobnog dana nije uspjela pronaći svoj novčanik. Najveći problem bio je u tome što je novčanik izgubila u četvrtak, a već u subotu imala je povratni let. A onda su je sljedećeg dana nazvali iz policiji i uljepšali ne samo čitav taj dan, već vjerojatno i godinu.
Vratio već tri novčanika
Ispostavilo se da je Bibi novčanik ispao u Ljekarni gdje ga je našao spomenuti Dario Vujčić, inače zaposlenik Centra za hitnu medicinu – OHBP. On je o svojem pronalasku obavijestio policiju koja je uskoro preuzela novčanik i vratila ga vlasnici. Kako Vujčić nije tražio nikakvu nagradu, kada smo ga nazvali pitao je čiji je novčanik pronašao, a kada smo mu spomenuli interkontinentalni let i čitavu zavrzlamu, izjavio je da mu je tim draže što je uspio pomoći. Spomenimo i to kako je Vujčić već iskusan pronalazač novčanika – ovo je već treći kojeg je vratio. Nijednog trenutka nije ni pomislio zadržati pronađene novčanike jer, kaže, ne želi tuđi novac. Biba Pacas tako je na kraju sretno stigla na let, a iz Bjelovara se u Tripoli svakako vratila s nezaboravnom anegdotom koju će zasigurno dugo prepričavati.