Piše: Vedran Cindrić

BJELOVAR – U srijedu je veliki dan za bjelovarske maturante koji će tradicionalno prodefilirati središnjim ulicama grada uz glazbu i zviždaljke s čime će, barem simbolično, ući u svijet odraslih.

-Okupljanje maturanata Ekonomske, Medicinske i Ugostiteljske škole će biti u srijedu u 9.45 kada će naši učenici u pratnji prometne policije krenuti Hebrangovom ulicom prema centru grada gdje će se zatim na križanju Supilove i Ulice Ivana Viteza Trnskog spojiti s maturantim Tehničke i Obrtničke škole. Niže na korzu će im se pridružiti i gimnazijalci te će onda svi zajedno u velikoj koloni proći glavnim parkom i Ulicom Matice hrvatske -izjavio je ravnatelj Ekonomske škole Vojislav Kranželić. Dodaje da će kolona zatim nastaviti do Starog rukometnog igrališta gdje će krenuti zabava čiju će atmosferu podgrijavati mnogi glazbenih bendovi sve do 22 sata. Povodom najave dana maturanata razgovarali smo s četvero učenika kojima će srijeda biti posljednji dan u školskim klupama. To su Lozana Dokuš, Filip Šijić, Magdalena Stelarec i Ana Marija Jurešić i svi su učenici Ekonomske škole Bjelovar.

Maturanti jedva čekaju srijedu

Pripreme za maturalnu večer

-Upisao sam Ekonomsku školu jer me u osnovnoj školi nije baš zanimala kemija i fizika. To mi je bio osnovni motiv upisa, ali sada kada sam na samom kraju mogu reći da nisam ni malo požalio što sam upisao tu školu i mislim da ću se ovoga razdoblja zauvijek sjećati – rekao nam je maturant Filip. Učenica Lozana istaknula je kako ne može vjerovati da je srednjoškolsko obrazovanje već završili i da se sjeća kako su im profesori u prvom razredu rekli da će to sve jako brzo proći, ali da im nisu vjerovali iako sada ispada da su bili u pravu.

-Ekipa iz razreda će mi najviše nedostajati. Nedostajat će mi i neki profesori dok će mi, naravno, neki profesori malo manje nedostajati. Teško da ćemo sada svi ostati u kontaktu, ali mi najbliži sigurno hoćemo – izjavile je Magdalena. Učenica Ana Marija Jurešić dotaknula se nadolazeće maturalne večeri za koju kaže da svi s nestrpljenjem očekuju.

-Jako dugo smo to sve dogovarali. Trebali je osigurati bend, fotografa i mjesto održavanja svečane večere. Nemamo mi baš puno iskustva s tim, ali uspješno smo sve priveli kraju i krajem svibnja imamo tu dugoočekivanu maturalnu večer – rekla nam je Ana Marija. Što se tiče pogleda u budućnost, svi četvero imaju svoju viziju i svoja nadanja. Netko želi na fakultet, netko što prije pronaći posao, a mi im od srca želimo da što prije kvalitetno startaju u svijetu odraslih.

Zahvaljujući sponzorima svi učenici će dobiti besplatne majice

Inače, valja naglasiti kako su maturantske majice za sve srednje škole Bjelovara koje uvijek sadrže zanimljive i duhovite poruke sponzorirali tvrtke Amanita, Iveta i Ikoma čiji su predstavnici sudjelovali na najavi dana maturanata.