I dok gradove diljem Lijepe Naše ovih dana obilazi Djed Mraz, u našem se je Bjelovaru stacionirala glavom i bradom njegova supruga – Baka Mraz. Načula je, kaže, kako je Advent u Bjelovaru još posebniji nego ranijih godina pa je ove blagdane odlučila provesti baš s Bjelovarčanima. Na njihovo oduševljenje, posebice onih najmlađih, za koje je spremila mnoštvo darova koje im dijeli svake adventske nedjelje u gradskom parku.

Brojni sponzori

Na jedinstvenu ideju s Bakom Mraz došle su bjelovarske kreativke koje stoje iza popularnog brenda Poklončić, Alica Ranogajec i Vesna Ranilović, koja je i utjelovila omiljenu dječju baku.

-Ideja se rodila još prošle godine uoči Adventskog sajma, i to u zadnji tren. Kolegica s kojom inače odlično surađujemo u jednoj noći mi je sašila odijelo i vreću koju smo Alica i ja napunile slatkišima koje smo podijelile djeci na sajmu – prisjeća se početaka Vesna iliti Baka Mraz. Ove godine ona i Alica otišle su korak dalje. Pronašle su niz sponzora koji su bez razmišljanja pristali dati svoje proizvode za Bakinu vreću, tako da su darovi ovih blagdana još bolji i vrjedniji. Uz svoj štand na kojem prodaju nakit, torbice i druge unikatne proizvode iz svoje radinosti, postavile su i posebnu blagdansku kulisu za Baku Mraz, pred kojom se prolaznici fotografiraju i kad Bake nema u blizini. A kad ona dođe, nastane prava radost za najmlađe.

Reakcije za pamćenje

-Djeca su oduševljena kad im nešto poklonimo, a veseli ih i činjenica što se mogu fotografirati s Bakom Mrazom. Roditelji su pak iznenađeni kad shvate da ne moraju platiti darak. No, baš reakcije djece su ono najvrjednije u čitavoj ovoj priči. Predivni su i, iako naši darovi nemaju veliku materijalnu vrijednost, raduju im se kao da su dobili ne znam što – otkriva Baka Mraz.

Naša sugovornica sa Sjevernog Pola s bjelovarskim mališanima ovoga će se tjedna iznimno družiti danas  (subota) u 17 sati te poziva svu djecu da dođu i pomognu joj isprazniti vreću s darovima.