Piše : Vedran Cindrić

Goran Mrđen novi je trener prve ekipe Rukometnog kluba Bjelovar. Odlučio je tako Izvršni odbor koji je nakon jučerašnje smjene Hrvoja Privšeka cijeli dan pregovarao s Mrđenom s kojim je prije nekoliko sati sklopljen dogovor i već večeras vodi prvi trening s novom ekipom.

Inače, Goran Mrđen dolazi iz Virovitice, nekoliko godina je vodio hrvatsku žensku rukometnu reprezentaciju s kojom je pohodio tri svjetska i dva europska prvenstva. Također je vodio i Podravku u nekoliko navrata, zatim Đurđevac, Zelinu, Viroviticu i Zrinski iz Čakovca. Radi se o treneru koji ima preko 30 godina rukometnog iskustva.

-Kontak s RK Bjelovar je došao doslovno preko noći. Kontaktirali su me ljudi iz kluba u nedjelju navečer i danas smo sve dogovorili. Bjelovar je kultni klub i čast je voditi takvu sportsku instituciju. Bodovi su ono što drži trenera. Na žalost posljednjih par utakmica nije išlo mom kolegi Privšeku s kojim sam popodne i popio kavu – izjavio je za portal Bjelovarac.hr Mrđen i dodao.

-Pratio sam sve utakmice Premijer lige preko malih ekrana pa tako i Bjelovar. Jako dobro su krenuli u sezonu, čak bi rekao euforično. Kada se gleda cijela liga, sve je to blizu. Gorica je pobijedila tri utakmice s golom razlike i prva je. Bjelovar je izgubio dvije utakmice s golom razlike i sada je tu gdje je. Mi idemo sada u Dubrovnik koji je zadnji, a koji je od Gorice koja je prva izgubio gol razlike. Dakle, sve je to tu negdje – istaknuo je Mrđen. Kaže da prije svega treba vratiti energiju koja je krasila momčad na početku sezone.

Goran Mrđen večeras je odradio prvi trening s bjelovarskim rukometašima

-Neću reći ništa novo ako kažem da svi loptački sportovi kreću od obrane, tako da ćemo se i mi više posvetiti napredovanju u obrambenom segmentu – izjavio je Mrđen. Na pitanje da li će biti problem što nikada do sada nije vodio mušku rukometnu ekipu izjavio je.

-To neće biti nikakav problem. Razgovarao sam puno sa Saračevićem i Zdravkom Zovkom koji su vodili vrhunske muške i ženske ekipe. Kažu da nema tu nikakvih problema s prilagodbom, štoviše mislim da će mi biti s muškima i lakše – zaključio je Mrđen

Podsjetimo, nakon domaćeg poraza od Varaždina (23-34) u petak na domaćem terenu koji je ujedno i bio četvrti za redom, trener Hrvoje Privšek je izjavio da su ga igrači izdali i da će ponuditi ostavku. Sinoć je Izvršni odbor RK Bjelovar smijenio Privšeka s mjesta prvog trenera, a klub je napustio i pomoćni trener Josip Pećina koji je samostalno dao ostavku. Rukometaši Bjelovara ovoga vikenda idu na daleki put u Dubrovnik gdje se nadaju pobjedi koja će zaustaviti negativan niz.