Pred članovima Kulturno-umjetničkog društva “Graničar” iz Garešnice godina je puna aktivnosti i događanja. Naime, ove godine to društvo, jedno od najstarijih koja se bave kulturom na ovim prostorima, obilježava svoj 85. rođendan. Kako je i red, proslavit će ga sa svojim sugrađanima i drugim dragim prijateljima.
-Još uvijek smo u fazi planiranja aktivnosti vezanih uz ovu važnu godišnjicu. Uskoro ćemo predstaviti program koji će sigurno biti zanimljiv, kako i dolikuje jednom od najstarijih kulturno-umjetničkih društava u ovome kraju – otkriva nam predsjednica “Graničara” Jeronima Bakarić.
KUD trenutno broji 80 članova koji nastupaju u mješovitom pjevačkom zboru te dvije skupine puhačkog orkestra. Za društvo su nekada nastupali i svjetski poznati glazbenici.
-Kao dječak, član “Graničara” bio je i naš poznati glazbenik Ivo Robić. Bilo je tu i mnogo drugih koji su dali veliki doprinos razvoju KUD-a – kaže Bakarić.
O trenutnom stanju u KUD-u i planovima vezanima uz obilježavanje važne godišnjice Jeronima Bakarić, u društvu kolega iz “Graničara” Branka Medveda, Mladena Muhvića i Zdenke Ivatić, razgovarala je ovih dana s predstavnicima Grada Garešnice.
Sastanak je održan na inicijativu predsjednika Gradskog vijeća Željka Starčevića, a nazočio mu je i zamjenik gradonačelnika Josip Bilandžija. Tom prilikom Bilandžija je naglasio kako članovi “Graničara” mogu računati na potporu Grada kad je riječ o aktivnostima vezanima uz proslavu rođendana, ali i u drugim prilikama. Štoviše, u planu za ovu godinu su općenito veća izdvajanja za razvoj kulture na području grada no što je to bio slučaj ranijih godina.
-KUD “Graničar” kroz svoju dugogodišnju povijest bio je i ostao okosnica kulturnih događanja u našem gradu, naši građani to cijene i poštuju, a potpora Grada u daljnjim aktivnostima je neupitna – naglasio je Bilandžija.