Piše: Vedran Cindrić

BJELOVAR – Epidemija koronavirusa uveliko je promijenila naš način života, a prvi službeno zabilježeni slučaj COVID-19 dogodio se na današnji dan prije godinu dana. Naime, 22. ožujka 2020. godine, Stožer civilne zaštite BBŽ-a obznanio je kako je u našoj županiji zabilježen prvi slučaj koronavirusa.

-Radi se o našoj sugrađanki iz Čazme koja je boravila u Turskoj i odmah se sama stavila u samoizolaciju, a nakon što je dobila temperaturu na propisan način se javila zdravstvenim službama. Pohvalit ću njezino ponašanje kao odgovorno i pozivam sve ostale sugrađane da na takav način postupaju u ovim trenucima. Ona je i dalje u samoizolaciji, jer njeno zdravstveno stanje nije takvo da bi zahtijevalo bolničko liječenje na što je bolnica u potpunosti spremna. Također, s njom je bio još jedan muškarac koji je, također, u samoizolaciji i čekamo rezultate njegova testiranja – istaknuo je toga dana župan Damir Bajs te je istog dana izdan nalog za mobilizaciju Hotela Central kao mjesta karante.

Potres u Zagrebu

Također, te iste nedjelje u 6.40 sati dogodio se i snažan potres u Zagrebu u kojemu je život izgubila mlada djevojčica, a nastala je i velika materijalna šteta te su mnogi građani ostali bez svojih domova zbog čega je, sada pokojni gradonačelnik Bandić, proglasio prirodnu nepogodu uzrokovanu navedenim potresom. Osim stradale djevojčice, ozlijeđeno je bilo 27 osoba.