Na posljednjoj sjednici Državnog sudbnenog vijeća za novog predsjednika Županijskog suda u Bjelovaru imenovan je sudac Goran Milaković. Na dužnost će Milaković stupiti 1. studenog, mandat mu traje četiri godine, a na mjestu predsjednika naslijedit će Milenku Slivar, kojoj upravo istječe drugi mandat.

Milaković je na Županijski sud u Bjelovaru stigao početkom 2010. godine s Općinskog suda u Bjelovaru, gdje je također svojedobno bio predsjednik, a bio je on i jedini kandidat koji se javio na natječaj za mjesto predsjednika. Do sada je Milaković bio zaposlen na Građanskom odjelu Županijskog suda u Bjelovaru i bio je zadužen za drugostupanjsko građansko sudovanje.

I dok je Županijski sud u Bjelovaru dobio novog predsjednika, i dalje je neizvjesno tko će biti novi predsjednik Općinskog suda u Bjelovaru. Na natječaj koji je raspisan početkom godine javilo se troje zainteresiranih, dosadašnja predsjednica Alma Horvatinović, dojučerašnja predsjednica Prekršajnog suda u Bjelovaru, koji je posljednjom reformom sudstva postao Prekršajni odjel Općinskog suda, Sanja Klauda te sudac Općinskog suda u Bjelovaru Petar Malivuk Jovanović. No, DSV je tijekom ljeta poništio natječaj za izbor predsjednika bjelovarskog općinskog suda i oglas će se ponoviti i to iz razloga što ni Horvatinović, a ni Klauda nisu uzete u obzir kao kandidatkinje u ovom postupku pošto postoji zapreka za njihovo imenovanje.

Ta zapreka leži u činjenici da su obje sutkinje već dva mandata obnašale dužnost predsjednice sudova, a praksa je da se nakon dva mandata od po četiri godine bira novi prvi čovjek suda, što se izričito naglašava u članku 80. Zakona o Državnom sudbenom vijeću.

Do ponavljanja natječaja i konačnog izbora novog predsjednika Općinskog suda u Bjelovaru, Horvatinović će nastaviti obavljati poslove sudske uprave dok predsjednik ne bude imenovan, a Državno sudbeno vijeće će uskoro objaviti novi oglas za slobodno mjesto predsjednika Općinskog suda u Bjelovaru.

Godina promjena na bjelovarskim sudovima započela je inače izborom nove predsjednice Trgovačkog suda u Bjelovaru te je još na devetoj sjednici održanoj 30. svibnja za novu predsjednicu imenovana sutkinja Marija Petrina Kubica. Ona je na ovoj dužnosti naslijedila Branku Pleskalt, a jedini protukandidat Petrini Kubici bio je sudac istog suda Tomislav Mrazović te joj je mandat od četiri godine počeo teći još 1. lipnja.