DARUVAR – Nogometni klub Daruvar ove godine obilježava sto godina postojanja. Okrugli rođendan jednog od najuspješnijih klubova iz naše županije uveličat će hrvatski prvak GNK Dinamo. Tako će Daruvarčani sutra  (subota 13. listopada) s početkom u 14 sati u prijateljskom susretu odmjeriti snage protiv Zagrepčana. Na tribinama Gradskog stadiona u Daruvaru očekuje se dolazak od oko 1500 gledatelja. Cijene ulaznica iznose trideset kuna, a mogu se kupiti u Public Daruvar, Kick off trgovini u Bjelovaru, Top Gearu u Velikom Grđevcu i Jet Setu u Pakracu.

– S obzirom da je taj vikend reprezentativna stanka uspjeli smo dogovoriti dolazak Dinama. Iako kruže svakakve priče mogu potvrditi da dolazi prva momčad na čelu s trenerom Nenadom Bjelicom. To je najbolja pozivnica za sve nogometne zaljubljenike. Očekujemo oko 1500 gledatelja na tribinama Gradskog stadiona u Daruvaru. Interes je i veći, no kapacitet na Gradskom stadionu je ograničen – poručio je Tihomir Horvat, predsjednik Daruvara.

U stogodišnjoj povijesti najuspješnije klupsko razdoblje bile su sedamdesete godine prošlog stoljeća. U to vrijeme Daruvar se natjecao u Drugoj zagrebačkoj nogometnoj ligi s renomiranim klubovima poput Lokomotive i Zagreba. Najpoznatiji nogometaš ponikao u Daruvaru svakako je Igor Bubnjić koji je svojevremeno nosio dres talijanskog Udinesea.

– Posljednjih desetak godina najviše smo napravili u pogledu infrastrukture. Cilj je nastaviti u istom smjeru što znači da u planu imamo izgradnju igrališta s umjetnom travom. Okvirno bi pripreme za igralište koštale oko 1,5 milijuna kuna, a sama trava još toliko. Na nama je da sve pripremimo s tim da od HNS-a očekujemo donaciju trave – najavio je Horvat.