Gotovo da nema natjecanja s kojeg se učenici Glazbene škole Vatroslava Lisinskog ne vraćaju s nagradama. Tako su se nedavno vratili s 55. hrvatskog natjecanja učenika i studenata glazbe i plesa vratili s najsjajnijim odličjima. Naime, prvi puta u kategoriji solfeggio za osnovnoškolce te u kategoriji solističke discipline na bisernici, Bjelovarčani su osvojili prvu nagradu. Natjecanje je to koje svake dvije godine organizira Hrvatsko društvo glazbenih i plesnih pedagoga. Da bi se došlo do državne razine trebalo je proći izlučna natjecanja.

 Najviše osvojenih bodova

-Na regionalno natjecanje koje se održalo u Zadru vodila sam učenicu Lorenu Radičević koja pohađa 4. razred glazbene škole i svira violinu. Moram reći da je Lorena divno i radišno dijete, vrlo je ozbiljna, voli glazbu i ništa joj nije teško. Iako je već bila na puno natjecanja u disciplini violine, na moj prijedlog da se okušamo u solfeggiju odmah je bez razmišljanja pristala. Tako smo nas dvije odlučile probiti led u Zadru. U konkurenciji od 17 natjecatelja vratile smo se s osvojenom prvom nagradom i najviše osvojenih bodova što me jako veseli – govori Lorenina profesorica, Andrea Nimš.

Nakon regionalnog natjecanja u Zadru uslijedilo je i državno natjecanje održano prošli tjedan u Zagrebu. Na njemu su imali pravo sudjelovati samo oni koji su osvojili prva mjesta na regionalnim natjecanjima. U toj jakoj konkurenciji od 13 natjecatelja, Lorena je ponovno osvojila prvu nagradu osvojivši 99,60 bodova od 100 mogućih.
Prvi puta u dugoj povijesti bjelovarske glazbene škole osvojena je nagrada na velikom državnom natjecanju i u kategoriji solističke discipline bisernica.

-Nagrada je došla nakon ustrajnoga rada sa talentiranim 11. godišnjim Petrom Majbaum, učenikom 4. razreda glazbene škole. Prvo smo prošli izlučna natjecanja, pa regionalno gdje je Petar u konkurenciji od 20 natjecatelja uvjerljivo osvojio prvu nagradu. Potom je među šest najboljih na državnom natjecanju bio ponovno najbolji osvojivši 98,02 boda – pojašnjava Želimir Matić, Petrov profesor i sjajan mentor za natjecanja.

 Puhački orkestar

Već po tradiciji Puhački orkestar pod vodstvom profesora Zlatka Strčića na istoimenom natjecanju osvojio je prvu nagradu, dok su drugu nagradu i to u kategoriji pjevanja kući donijele Nikolina Basta i njezina mentorica Andreja Petrić.