Tek mu je 12 godina, a već potpisuje šest inovacija. Leonardo Škrnjug iz Rovišća ponos je svog 5. c razreda i rovišćanske osnovne škole. Koliko je talentiran, potvrđuje i brončana medalja koju je osvojio na 9. međunarodnom Sajmu inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji. Matematika i tehnički su mu, razumljivo, najdraži predmeti u školi, a sklonost ka inovacijama, pretpostavlja, naslijedio je od tate Mihaela.

– Do sada sam izumio vjetrenjaču, katapult, rezač za stiropor, automobil od šperploče na daljinsko upravljanje, raketu s lansirnom rampom koja leti do 20 metara u zrak. Sa sedam godina, u prvom razredu, napravio sam svoju prvu inovaciju, robota od limenke kojemu sam ugradio pogon od autića na daljinski i baterije – priča Leonardo koju svoju sklonost prema inovacijama osim genima pripisuje i znatiželji te ljubavi prema dokumentarnim filmovima. Inače, potvrđuje ravnateljica Blanka Klemić, cijeli Leonardov razred je iznadprosječan.

– Odlični su matematičari što potvrđuje i ovogodišnji uspjeh. Hrvoje Dragić je bio drugi na županijskom natjecanju, a i izvrsni je robotičar. No, još je puno talentiranih i odličnih učenika u ovom razredu – ponosna je ravnateljica. Hrvoje pak dodaje kako je za dobrog matematičara važno ići na dodatnu i dobro slušati učiteljicu iz matematike Vericu Blagus.