U organizaciji članica Kluba lovkinja lovačkog saveza BBŽ “Gea” i Streljačkog društva “Čazmatrans”, u Derezi kraj Čazme održan je prvi Kup Gea. Na zanimljivom natjecanju koje je podrazumijevalo gađanje u mete srnjaka okupilo se 60-ak natjecatelja iz cijele Hrvatske, među kojima je bilo i desetak lovkinja. Dame su pritom pokazale kako vatrenim oružjem barataju jednako uspješno kao i njihovi muški kolege.

-Kup smo organizirali prvi put, a nadamo se kako će on postati naša redovna godišnja aktivnost i tradicija. To je samo jedna u nizu naših aktivnosti, a većina je usmjerena ka edukaciji ljudi i promicanju lovstva u pozitivnom smislu jer se ono često pogrešno percipira – kazala nam je predsjednica LK “Gea” Ivana Jambreković, dodajući kako je veseli što broj članica jedinstvenog društva kojem je na čelu polako raste. Kvaliteta rada u “Gei” prepoznata je i izvan granica naše županije pa među 25 članica ima i lovkinja iz Zagrebačke, Koprivničko-križevačke i Međimurske županije.

-Naša su vrata uvijek otvorena i za potencijalne nove članice pa ovim putem pozivan sve zainteresirane da nam se slobodno jave – poručuje Jambreković