Projekt novog bjelovarskog Peveca, koji će se graditi na mjestu postojećeg, za sada se izgleda ne miče puno dalje od razine idejnog rješenja. Uklonjeno je staro neugledno zdanje, no zbog betonskog kostura s kojim se već dosta dugo ništa ne događa, Bjelovarčani su u strahu da im se u središtu grada ne dogoditi Lepirac i drugi “bjelovarski Stoneheng”.

Doduše, nova Pevecova Uprava prije rušenja, početkom ove godine, najavila je kako želi u Bjelovaru sagraditi lijep i reprezentativan prodajni centar te kako bi on trebao biti završen do kraja godine. U to vrijeme najavljivana je izgradnja u ukupno četiri faze i nije se još znalo da će cijelo to vrijeme Pevec raditi na drugoj lokaciji, u Pakračkoj ulici, prostoru bivšeg Getroa.

– Nastojimo sagraditi što funkcionalniji, učinkovitiji i iskorišteniji prodajno-uredski prostor pa će nam cijeli projekt trajati duže nego smo isprva mislili. Kako nam je namjera u Bjelovaru sagraditi reprezentativan objekt, a sve radimo u suradnji s bjelovarskim projektantima, ulažemo mnogo napora kako bi sve bilo napravljeno onako kako smo i zamislili. Želimo Bjelovarčanima dali ono što i zaslužuju, lijepo, suvremeno uređen i opremljen prodajni centar – odgovaraju iz Peveca na naš najnoviji upit.

Podsjetimo, stari objekt u Hebrangovoj ulici kupljen je od Erste banke koja ga je stekla u stečaju. Izgradnjom novog centra napokon bi trebali biti riješeni višegodišnji problemi za sve zaposlenike Peveca koji su dugo radili u neprimjerenim uvjetima. Osim modernog trgovačkog centra koji će po standardu biti neusporedivo bolji od postojećeg, u novom objektu, jamče u Upravi, naći će se mjesta i za upravljački kadar. Naime, u Bjelovaru je stotinjak Pevecovih zaposlenika, pri čemu je otprilike polovica u trgovačkom centru, a ostali rade u računovodstvu, financijama i kontrolingu, iako je uprava tvrtke formalno smještena u Zagrebu.