Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima boravio je u radnom posjetu ambulanti Doma zdravlja u Garešničkom Brestovcu i tom prilikom najavio obnovu spomenute ambulante te raspis koncesije za liječnika opće medicine. Naime, Bjelovarsko-bilogorska županija u sveobuhvatnoj je obnovi ambulanti na svom području, a riječ je o projektu koji u dvije godine obuhvaća detaljnu obnovu 39 ambulanti opće medicine u našoj županiji.

-Uskoro kreću radovi na obnovi ambulante u Garešničkom Brestovcu koji podrazumijevaju zamjenu dijela prozora, obnovu podova, ličenje svih zidova i stropova te unutarnjih vrata, postavljanje klima uređaja, trakastih zavjesa i ostalih sitnih radova u ukupnoj vrijednosti od 200 tisuća kuna, dok će se u obnovu medicinske aparature uložiti 120 tisuća kuna – izjavio je župan Bajs.

Uz obnovu ambulante u Garešničkom Brestovcu župan Bajs osvrnuo se i na problem stalnog liječnika primarne zdravstvene zaštite u Garešničkom Brestovcu. Naime, odlaskom dotadašnje liječnice opće prakse iz Garešničkog Brestovca na specijalizaciju Dom zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije konstantno raspisuje natječaje za liječnike. No, na natječaje se do danas nitko nije javio iako su u natječaju bile navedene i dodatne pogodnosti poput rješavanja stambenog pitanja za budućeg liječnika.

-Da bi se problem dugoročno riješio naložili smo raspisivanje natječaja za koncesiju za obavljanje javne zdravstvene službe na primarnoj razini zdravstvene zaštite i to za obiteljsku medicinu za ambulantu u Garešničkom Brestovcu. Natječaj za koncesiju ističe 8. svibnja i za nadati se je da će se javiti liječnik zainteresiran za rad u koncesiji u ambulanti. -zaključio je župan Bajs.