Biti dio najveće sportske manifestacije na svijetu koja se sljedećih mjesec dana odvija u Rusiji odlučili su biti brojni Bjelovarčani i to najviše oni koji godinama prate našu nogometnu reprezentaciju na raznim natjecanjima. Mnogi od njih javili su nam se iz Rusije s pregršt fotografija i doživljaja.
U zajedničkom društvu u najveću zemlju na svijetu otišli su Nino Kovačić, Hrvoje Zeman, Igor Čakalić, Alen Supančić i Mihael Polenus.
-Iznajmili smo kombi i sveukupni vozili 3 tisuće kilometara. Ljudi u Rusiji su iznimno gostoljubivi, a u centru Kaliningrada naišli smo na brojne naše navijače. Atmosfera na prvoj utakmici je bila fantastična i to je bilo jedno nezaboravno iskustvo – javio nam je Kovačić.

Na sinoćnjoj povijesnoj utakmici u kojoj smo pregazili Argentinu nazočili su poznati bjelovarski ugostitelji i gospodarstvenici Zoran Matić, Ozren Križanić, Zvonimir Sedlić i Robert Matić. Ova ekipa nakon što je bodrila Hrvatsku na Europskom prvenstvu u Francuskoj sada je otišla u Rusiju, a sinoćnja utakmicu i atmosfera na stadionu, kažu, ostat će im zauvijek u sjećanju. Kažu da ostaju i na utakmici s Islandom s koje će nam se javiti.

Iz Rusije nam se javio i poznati bjelovarski navijač ‘repke’ Saša Marić koji je od 2004. godine bio na svim Europskim i Svjetskim prvenstvima. Kaže da će mu SP u Brazilu uvijek biti posebna uspomena, ali da se ova pobjeda od sinoć nikada neće zaboraviti. Osim Bjelovarčana, u Rusiju su otišli i Daruvarčani, a javio nam se Tihomir Horvat, koji je također kao i Marić, navijač reprezentacije s dugogodišnjim stažom koji je sinoć na stadionu uživao u pobjedi Vatrenih. Budući da smo prošli u osminu finala, broj Bjelovarčana u Rusiji bi se samo mogao povećati pa tko zna, možda nas i u Moskvi na finalu bude.