Danas su u zgradi Bjelovarsko – bilogorske županije nagrađeni učenici osnovnih i srednjih škola naše županije za postignute rezultate na državnim natjecanjima za školsku godinu 2017/2018.

Tako je župan Damir Bajs primio 28 učenika osnovnih i srednjih škola kao i njihove mentore te dva pjevačka zbora i novčano ih nagradio od strane Bjelovarsko – bilogorske županije. Za osvojeno prvo mjesto na državnom natjecanju osigurano je tisuću kuna, za drugo mjesto osamsto kuna, a za treće petsto kuna.

Inače, ovo je prvi put da Bjelovarsko bilogorska županija uvodi ovakav način nagrađivanja svojih uspješnih mladih sugrađana koji će u narednim godinama postati tradicija. Najuspješni učenik ove godine dolazi iz bjelovarske Gimnazije koji je osvojio prvo mjesto na državnom natjecanju iz povijesti.

 Mnogo istraživanja

-Završio sam treći razred Gimnazije i za osvajanje prvog mjesta na državnom natjecanju morao sam iznimno mnogo istraživati i pripremati, no trud se isplatio. Velika mi je čast što sam dobio ovu nagradu jer znam koliko sam energije uložio u pripremama. Zahvaljujem se Županiji na pozivu i ovoj novčanoj nagradi – izjavio je Josip Imbrišak. Inače, mentori također igraju veliku ulogu u pripremanju talentiranih i marljiv učenika za natjecanja, a Josipova mentorica profesorica Melita Štimac iznimno je ponosna na njega.

-Zaista sam uživala raditi s Josipom i pravo je zadovoljstvo kada učitelj naleti na dijete koje je spremno učiti, istraživati i odricati se zbog znanja. Također, jako je lijepo vidjeti svih 28 učenika koji su napravili velike rezultate u svojim područjima i mislim da svi mi možemo biti ponosni na njih – zaključila je Štimac