ŽDRALOVI – U vječnom derbiju između NK Mladosti iz Ždralova i NK Bjelovara domaćini su su bili konkretniji  te osvojili sva tri boda.

NK MLADOST    2 (2)
NK BJELOVAR   1 (0)

MLADOST Ž. Srbljanović, Markuz, Nikolić, Pleić, Vrbanić, Sučić, Furmek, Kosanović, Kočiš, Šiprak, Bošnjak I.

BJELOVAR – Lebović, Jedvaj, Olić, Muniz, Nreca, Rajić, Ostrman, Bošnjak M. Kuprešak, Šantalab, Tominac.

U današnju utakmicu i jedna i druga ekipa ušla je s imperativom pobjede zbog iznimno slabog starta u prvenstvo. ‘Crveni’ su u prva tri kola osvojili samo jedan bod što je ih je stavilo na posljednje mjesto na ljestvici dok su gosti iz Bjelovara na kontu imali tri i time držali slabo 13. mjesto.

Mladost je krenulo čvršće i već u petoj minuti na vrhu šesnaesterca brzonogi Furmek je prošao svoga čuvara koji ga ruši, a sudac Dobraš iz Ratkovice opravdano je pokazao na bijelu točku. Očekivano hladnokrvan je bio Mile Sučić te je Mladost povela s 1-0. Samo tri minute kasnije obrana Mladosti neshvatljivo griješi te se u stopostotnoj prilici našao Rajić koji s desetak metara puca pokraj gola. U 25. minuti nakon ubačaja iz kornera u šesnaesterac Bjelovara lopta se odbija na dvadesetak metara koju prima Vrbanić i snažnim udarcem povećava vodstvo na 2-0.

U drugom poluvremenu Bjelovar je krenuo konkretnije i već u 46. minuti Pejo Kuprešak s lijeve strane šesnaesterca ozbiljno ugrožava Srbljanovića koji ”čupa” loptu iz samog ćoška. Pritisak Bjelovara je urodio plodom samo četiri minute poslije. Gotovo s iste pozicije kao i Kuprešak četiri minute ranije, Tominac odlično puca i pogađa sam kut za 2-1.

Utakmica je tada otišla u nervozu i veliku bitku na sredini terena što previše ponijelo inače odličnog stopera Bošnjaka koji neshvatljivo na centru igrališta dobiva opravdano drugi žuti karton s čime su ‘crveni’ ostali s igračem manje. Bjelovar je tada krenuo svim snagama u napad ali udarci Kuprešaka i Ostrmana odlični Srbljanović je obranio i time zadržao vrijedna tri boda u Ždralovima. (V. Cindrić)