Na vojnom vježbalištu ‘Gakovo’ nedaleko Grubišnog Polja u sklopu Dana uvaženih gostiju održano je 4. međunarodno natjecanje logističkih desetina.

Tako je na vojnom vježbalištu sudjelovalo deset država stranih oružanih snaga zemalja članica NATO-a i to SAD-a, Mađarske, Češke, Slovenije i drugih kao i desetina Zapovjedništva za potporu Hrvatske vojske. Desetina se sastojala od devet članova od kojih je jedan zapovjednik, a ostalih osam članova su bili raspoređeni po logističkim specijalnostima.

Cilj natjecanja je bio da pripadnici OS RH i pripadnici oružanih snaga savezničkih zemalja razvijaju osobine kao što su upornost, izdržljivost, stega, predanost i motivacija za izvršenje zadaća i primjene ih na natjecanju. Sama svrha natjecanja je bila da pripadnici desetina pod iznimno visokom stupnjem tjelesnog opterećenja pokažu spremnost, znanje i vojničke vještine kao i stupanj tjelesne i psihološke pripremljenosti za provedbu postavljenih logističkih zadaća.

Vojnici su tako pod puno ratnom spremom morali proći stazu od 17 kilometara i pri tome se snalaziti u prostoru koristeći samo kartu i kompas te su usput morali savladavati sve zadatke poput gašenja požara, izrade zečjeg nasipa, prelazak teških prepreka, otklanjanje kvara na kamionu i guranja istog, pružanje prve pomoći i nošenje ranjenika. (V. Cindrić)