Piše: Vedran Cindrić

Ono što se najavljivalo više od godinu dana, danas se konačno i događa. Na Gradskom stadionu radnici postavljaju umjetnu travu na koju će nogometaši Bjelovara za desetak dana moći zakoračiti i odraditi prve treninge. Oduševljenje današnjim danom ne krije predsjednik NK Bjelovar Marko Ćurić.

-Danas smo počeli, a sve će biti gotovo za manje od deset dana. Ovo su generacije nogometaša čekale i svakako je ovo veliki trenutak za NK Bjelovar, posebno za naš omladinski pogon i za našu djecu – istaknuo je Ćurić. Dodaje da je teren s umjetnom travom licenciran za sve lige i imaju pravo svi trenirati i igrati.

-Mi sada konačno imamo vrhunske uvjete za treniranje i mislim da će svi naši nogometaši biti oduševljeni – kazao je predsjednik Ćurić koji nije želio ulaziti u financijsku konstrukciju projekta.

Naime, kako smo već naveli, umjetna trava na Gradskom stadionu se više od godinu dana najavljuje tako su prve cifre iznosile da će projekt koštati oko 2,2 milijuna kuna, zatim i mnogo više. No, sve bi trebao pojasniti gradonačelnik Dario Hrebak koji će ovih dana na konferenciji za medije prezentirati video novog Gradskog stadiona gdje će vjerojatno i otkriti financijsku pozadinu cjelokupnog projekta.