Piše: Vedran Cindrić

Nakon što smo objavili članak i fotografije o katastrofalnom stanju i neadekvatnoj obnovi ulica u Vidikovcu i Novoseljanima, na što su nas pozvali i upozorili sami stanovnici, u našu redakciju pristigao je veliki broj poziva nezadovoljnih stanovnika Ulice don Frane Bulića koja se nalazi u širem centru grada. Katastrofalno stanje te ulice već nekoliko godina čeka na obnovu, a stanovnici te ulice, kažu, odavno su izgubili strpljenje.

-Preko ljeta smo u prašini, po kiši smo u blatu i lokvama vode. Rupe su na svakih pet metara. Kao da smo u 19. stoljeću. Prošla vlast ništa nije napravila po tom pitanju, vidim da i ova ostavlja sve kako je bilo i ne znam više kome da se žalimo – rekla nam je stanovnica Bulićeve ulice.

Inače, u navedenoj ulici planira se rekonstrukcija vodoopskrbne mreže, no ”problem” je u aglomeraciji vrijednoj više od 200 milijuna koju je gradonačelnik najavio prije dvije godine, ali koja još uvijek nije počela. Po nekim najavama, uskoro bi mogle početi nove najave o navedenoj aglomeraciji, no na sve te najave i obećanja, kažu pojedini stanovnici, više ni ne obraćaju pažnju jer već godinama razočarano čekaju ulicu dostojnu 21. stoljeća.